HABERLER
YAŞLILAR HAFTASI

yaslilar-haftasi Huzurevini Ziyaret.

19-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Yönetim Kurulumuz bir grup öğrenci ile birlikte 24 Mart Cumartesi günü Kırklareli Huzurevindeki yaşlılarımızı ziyaret edeceğiz..Ayni zamanda yaşlılarımıza öğrencilerimizle birlikte Rumeli türkülerinden oluşan  mini bir konser sunacağız..
 

BASIN METNİ

Çok Değerli Huzur evi sakinleri,

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şubesi olarak hepinizi saygı,sevgi ve minnetle kucaklıyoruz.Haftanız kutlu olsun..Bizim sizleri ziyaret talebimize olumlu yanıt veren Huzur evi Müdürüne çok teşekkür ediyoruz..Bizleri yalnız bırakmayan basın mensubu dostlarımıza da sonsuz teşekkürler..

Geleceğimizin teminatı gençlerimize verdiğimiz önemi, geçmişimizin sigortası, bilgi ve tecrübeleriyle bizlere rehber olan yaşlılarımıza da göstermenin , sizleri el üstünde  tutmanın gerekliliğini  önemseyenlerdeniz... Yaşlılarımızın ne kadar değerli olduğunu sadece özel günlerde değil her zaman hatırlamanın  ve yaşama sevinçlerine ortak olmalının tarafındayız.Bu yüzden,çocuklarımızın,gençlerimizin vicdanlı birer birey olarak yetişmeleri için mücadele ediyoruz..Biz büyüklere ve ailelere çok iş düşüyor bu konuda.Çünkü çocuklar yetişirken sözden çok davranışları kendilerine örnek alıyorlar..onların rol modeli ebeveynleri oluyor..Daha ilkokula giderken ,hatırımdan hala  çıkmayan “Tahta Çanaklar”hikayesini hepimiz biliriz..Bunun içindir ki çocuklarımıza iyi birer rol model olmalıyız.Hem geleceğimizi,hem yarınlarımızı hem de değerlerimizi yitirmeyiz o zaman.. Bu duygu ve düşüncelerle 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası’nda yaşlarının en olgun çağında hisseden bütün Huzur evi sakinlerinin haftasını kutluyor, onlara saygılarımı sunuyor, ellerinden öpüyorum.
İnsanlar; bebeklik, çocukluk, gençlik, orta yaş ve yaşlılık evre­lerini yaşarlar.

Yaşlılık, biyolojik bir olgudur..Bu kaçınılmaz bir döngüdür..Eğer sürecimizi normal yollarla tamamlayabilirsek mutlaka bizlerde bu çınarlılığı tadacağız..Rahmetli kayınpederim,oğlumu severken aksakallı dede olduğunu göreyim derdi..Anlamamıştım ilk söylediğinde demek istediğini..Bu arada bir parantez açıp 7.5 yıl kayınpederimle oturduğumu,on yıl birlikte yaşam sürdüğümü ve bunun 2.5 yılının felçli geçtiğini sizlerle paylaşmak istiyorum..Şuna samimiyetle inanıyorum ki,büyükler evin bereketi,tarihi ,kültürü her şeyi.Sizler, dünle bugün arasındaki köprülersiniz, Kültür yaşamımı­zı yarınlara taşımayı sağlayan en önemli varlıklarımızsınız, saygı sevgiyi en çok hak edenlersiniz..Sizleri seviyoruz ve önemsiyoruz..

Büyük Atatürk, “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilik­lerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstası­dır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara kar­şı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakma­ya hakkı yoktur!” diyerek yaşlılara karşı sosyal güvencenin sağ­lanması gerektiğini vurgulamıştır.

Şunu hiç aklımızdan çıkarmayalım: Bir gün biz de yaşlanıp onların karşılaştıkları güçlüklerle karşılaşacağız.Tüm toplumun empati kurarak ikinci baharlarımıza bakmasını temenni ediyorum..
Tekrar hepinizin saygı ve minnetle ellerinizden öpüyor,sağlıklı huzur içinde ,dostlukla muhabbetle geçecek nice yıllar diliyorum..İyi ki varsınız..
Minicik bir şey daha ekleyip hemen bitirip konserimize geçeceğiz..Huzur evleri,devletin güvencesinde,kendi yaş guruplarımızla yaşamımızı en huzurlu geçireceğimiz evler..Hem de kimseye yük olmadan ..Artık yaşamlar hep dikey sürüyor,gençlerin işleri çok koşturmacalı ve yoğun..Sorunları çok fazla…Dilerim ben de ileride eşimle birlikte yaşamımın Son/baharını böyle biryerde geçirebilirim..Hepinize sonsuz mutluluklar,saygılar..
Birsen Meriç 


22.03.2018