HABERLER
YANINIZDAYIZ!

yaninizdayiz Yaralarımızı hep birlikte sarmaya kararlıyız.

YANINIZDAYIZ!

Ülkemizde deprem felaketinin yarattığı yıkıcı gelişmeleri derin üzüntü içinde takip ediyoruz ancak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak yaralarımızı hep birlikte sarmaya kararlıyız!

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen diğer bölgelere her türlü yardımı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz:

  • Afetzede yurttaşlarımıza destek amaçlı hem ayni bağış toplamak hem de afet bölgelerinde gönüllü çalışmak adına İstanbul Valiliği’nden iznimizi dün almış bulunuyoruz. Bu gelişmeyle birlikte 1280 koli temel gıda malzemesi yardımlarımızı taşıyan ilk tırımız Cuma günü yola çıkarak  Kahramanmaraş’a ulaşacak.

 

  • Depremden etkilenen on ilin altısında bulunan sekiz şubemiz ile birlikte Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya illerinde Kriz Merkezi kurarak depremden şiddetle etkilenen bölgedeki öğrencilerimize ve ailelerine destek sağlayacağız. Bu kriz merkezlerinde oluşturmaya başladığımız depo alanlarını, Genel Merkez ile şubelerden gelen ayni bağışları tasnif etmek, kayda geçmek ve dağıtıma hazır hale getirmek için kullanacağız.

 

  • Öğrencilerimizin dışında deprem bölgesinde mağdur olan binlerce öğrencimizi, ivedi olarak barınma ve eğitim ihtiyaçlarına katkıda bulunmak adına çevre illerdeki şubelerimize yönlendiriyoruz. Öncelikli olarak barınma ve diğer ihtiyaçlarını karşıladığımız öğrencilerimizi Bir Işık Da Siz Yakın ve Anadolu’da Bir Kızım Var izinli burs projelerimizle desteklemek adına başvurularını alıyoruz.

 

  • Türkiye’nin dört bir yanında yer alan 122 şubemizle dayanışma hareketini güçlendiriyor, ellerindeki tüm imkânları yurttaşlarımızla paylaşan üyelerimizle daha çok kişiye dokunuyoruz.

 

  • Bu süreçte kurduğumuz ÇYDD Genel Merkez Kriz Masası’nda gönüllü olarak yer alan onlarca gencimizle öğrencilerimizin ve yakınlarının ihtiyaçlarını tespit etmeye devam ediyoruz. ÇYDD olarak ilk andan itibaren mevcut durumlarını ve ihtiyaçlarını öğrendiğimiz öğrencilerimizin her birine 1.000 TL destek sağladık.

 

Deprem bölgelerinde umudu yeniden yetiştirmeyi hedeflediğimiz çalışmalarımız hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

VE  TÜM ŞUBELERİNDEN


15.02.2023