HABERLER
Uğur Mumcu

ugur-mumcu Türk Basını’nın cesur kalemi, Atatürkçü, aydınlanmacı yazar Uğur Mumcu’yu; 24 Ocak 1993 tarihinde alçakça bir suikast sonucu, henüz 51 yaşındayken kaybettik.

Türk Basını’nın cesur kalemi, Atatürkçü, aydınlanmacı yazar Uğur Mumcu’yu; 24 Ocak 1993 tarihinde alçakça bir suikast sonucu, henüz 51 yaşındayken kaybettik. 

Yıllar önce tehlikenin farkına varıp toplumu uyaran Uğur Mumcu'nun, canı pahasına savunduğu fikirleri, ondan güç alan milyonlarcar yurtsever tarafından izlenmeye devam etmektedir. 

“Ben Atatürkçüyüm, ben, cumhuriyetçiyim, ben lâikim, ben antiemperyalistim, ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım, ben insan hakları savunucuyum, ben terörün karşısındayım; ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin araştırararak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın. Her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır.” diyen Kalpaksız Kuvayi Milliye’ci Uğur Mumcu’yu ve diğer demokrasi şehitlerimizi saygı ve özlem ile anıyoruz.


23.01.2020