TÜRKANLAR VE SAYLANLAR "TÜRKAN" FİLMİNDE

turkanlar-ve-saylanlar-turkan-filminde Dün akşam AKM'de Kurucu Başkanımız Türkan Saylan'ın son zamanlarını konu alan "TÜRKAN" Filmini halkımız,üyelerimiz ve gençlerimizle birlikte izledik. Katılımın yoğun olduğu gecede oldukça hüzünlü anlar yaşandı...

Yaşadığım coğrafyanın özelliğini biliyordum. Bu ülkede adil olanla haksızın, akil ile aptalın nasıl birbirinin içinde eriyerek tuhaf bir hüviyete büründüğünün de farkındaydım. 
Kızgınlığım, seyirci kaldığım, elimden bir şey gelmediği için sadece kendime. Anlatamadığım, aydınlatamadığım, öğretemediğim, dönüştüremediğim için! Yoksa kime ne için kızacağım? 
Korkuların, kinlerin ve cehaletin esiri olmuş insanlara kızamaz bir doktor. 
Beni darbeye teşebbüsle suçluyorlar. Oysa darbelerin yaptığı tahribatı kimse benden iyi bilemez. Ben 27 Mayıs darbesinde Çapa'nın ikiye bölünüşüne, 147'liklerin hazin hikâyesine, 12 Eylül'de ise eğitim sisteminin tamamen çöküşüne tanık olmuş bir insanım. Darbelerin her seferinde en büyük darbeyi, bilime indirdiğini, gözlerimle gördüm. 
İzmir Cumhuriyet Mitingi'nde, "Ne şeriat, ne darbe," dedim diye beni kürsüye çıkarmasınlar, sonra siz gelin beni darbeci yapın!

                                                                                         Türkan SAYLAN

 


17.02.2018