HABERLER
Türkan’a Dair…

turkana-dair Bilişim Teknolojileri uzmanı Filiz Demirci, bir röportajında “ Rol modelleriniz kimler?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

Türkan’a Dair…

Bilişim Teknolojileri uzmanı #FilizDemirci, bir röportajında “ Rol modelleriniz kimler?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Türkan Saylan, Türk tıp doktoru, akademisyen, yazar ve öğretmendi. Ancak onu rol model olarak seçmemin ana sebebi, gerçek bir aktivist olmasının yanı sıra yaşadığı zamandan çok daha ileride bir vizyona sahip olması ve kimsenin yapamadığı ya da yapmaya cesaret edemediği şeyleri gerçekleştirmesiydi.

Cüzzamla savaşmasıyla ünlüydü. Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki bu çaresiz hastalıkla savaşırken çok önemli bir şeyin eksikliğini fark etti; eğitimde fırsat eşitsizliği. Özellikle bu bölgelerdeki kız çocuklarımızın eğitim alabilmesi için harekete geçti. 1989 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kurarak okula gidemeyen kız çocuklarına burs vermeye başladı. Dernek, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için onları desteklemeye devam ediyor.”
 


10.02.2021