Türkan Saylan'ı ve Çağdaş Yaşamı Anlamak

turkan-saylani-ve-cagdas-yasami-anlamak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi, Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu'nda "Türkan Saylan'ı ve Çağdaş Yaşamı Anlamak" konulu bir söyleşi düzenledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi, Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu'nda "Türkan Saylan'ı ve Çağdaş Yaşamı Anlamak" konulu bir söyleşi düzenledi.

Açılış konuşmasında ÇYDD Çerkezköy Şubesi Başkanı Nigâr Soyak "Ben de bir İstiklal Savaşı gazisi torunuyum. Atatürk'ü, ülkemi ve milletimi çok seviyorum. Sekiz yıl önce kaybettiğimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğimizin önceki Genel Başkanı Türkan Saylan'ı rahmet ve minnetle anıyoruz. O, Türkiye'de eğitim, sağlık ve daha birçok konuda büyük emek veren, yerel ve uluslararası sayısız başarılı çalışmaya imza atan ülkemizin değerlerindendi. Onu unutmayacağız ve kalbimizde yaşatmaya devam edeceğiz." dedi

Nigâr Soyak'ın ardından söyleşinin konuşmacısı olarak programda yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel söz aldı.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yanında 29 yıl çalıştığını belirterek "Türkan Saylan'ın rehberi büyük Atatürk'tü, Türkan Hoca, her zaman 'Ben Atatürk'ün kızıyım.' derdi. O, bir Atatürk hayranı ve âşığı olduğu kadar Türkiye âşığı bir bilim insanı idi. Cüzzamın Türkiye topraklarından silinmesi için Anadolu'nun dört bir yanını defalarca karış karış dolaştı." dedi.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel konuşmasının devamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kuruluşunda da Türkan Saylan'ın yanında yer aldığını, Van 100. Yıl Üniversitesi'ne tayini çıktığında ÇYDD'nin Van Şubesini kurduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel sözlerini, "ÇYDD yönetimine karşı Van'da başaramadıklarını İstanbul'da yapmaya kalktılar. Düzmece belgeler kullandılar, başaramadılar. Tarih, yapılan bu hataları affetmeyecek." diye sürdürdü.

Söyleşiye; ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, CHP Çerkezköy eski İlçe Başkanı Hasan Demir, Kent Konseyi İdare Kurulu üyeleri, ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigâr Soyak, şube yönetimi ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 


12.02.2018