TÜRKAN SAYLAN’A DOĞUM GÜNÜ ARMAĞANI

turkan-saylana-dogum-gunu-armagani Orada Bir Köy, Orada Bir Okul Var; Uzakta!

TÜRKAN SAYLAN’A DOĞUM GÜNÜ ARMAĞANI

Orada Bir Köy, Orada Bir Okul Var; Uzakta!

Çağdaş Gençlik Birimi’nin önerisi, okul yöneticilerinin, ÇYDD'nin eski gençlik kolaylaştırıcılarından Öğretmen Cansu Kılıç'ın isteğiyle Derneğimiz, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin Böğürtlen köyü İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde bulunan kullanılmayan lojmanı, çocuklar için kütüphaneye dönüştürdü.

Kütüphanenin açılışını Türkan Saylan’ın doğum gününe yetiştirmek için ÇYDD Proje Birimi ve okulun öğretmenleri yoğun bir çaba harcadı.

215 ilkokul, 182 ortaokul olmak üzere toplam 397 öğrencinin öğrenim gördüğü okulların kütüphanesine dokuz kitaplık, üç masa, 12 sandalye, bir bilgisayar ve 2000 kitap gönderildi.

“Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 13 Aralık Türkan Saylan Kütüphanesi”nin açılış töreni, 13 Aralık 2017’de (bugün) Türkan Saylan’ın doğum gününde yapıldı.

Törene Şanlıurfa /Siverek Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yılmaz, Böğürtlen İlk ve Ortaokulu Müdürü Şaban Bozkurt, Böğürtlen İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Berkan Dikili, Böğürtlen İlk ve Ortaokulu’nun tüm öğretmenleri, Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Mehmet Şengönül, Gülüce İlkokulu Müdürü Didem Şapan Dikili, Çavuşlu İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Selda Dorak, Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmenleri Gülsüm Çetin ve Ufuk Saka, Dalkaya İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Ezgi Yılmaz ve tüm öğrenciler katıldı.

Okuyun çocuklar! Bin çiçek açsın, bin fikir yeşersin!

İyi ki doğdun Türkan Saylan!

 

 


13.12.2017