Türkan Saylan ve Türkel Minibaş Anma Etkinliği

turkan-saylan-ve-turkel-minibas-anma-etkinligi ÇYDD, Türkan Saylan ve Türkel Minibaş’ın doğum günleri için anma etkinliği düzenledi.

ÇYDD, Türkan Saylan ve Türkel Minibaş’ın doğum günleri için anma etkinliği düzenledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucularından ve uzun yıllar Genel başkanlığını yapan, ülkemize çok büyük emekleri geçmiş Prof.Dr.Türkan Saylan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne emek vermiş, Genel Başkan Yardımcılığı yapmış Prof.Dr.Türkel Minibaş’ın doğum günleri için bir anma etkinliği düzenlendi.

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlen doğum günü anma programına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel başta olmak üzere, Çağdaş Yaşam ailesi katıldı.

Program Türkan Saylan’ın anlatıldığı video gösterimi ile başladı. Daha sonra müzik dinletisi ile Türkan Saylan’dan Gençlere Mektup / Lale Platin,

Türkan Saylan’a Mektup / Ceyda Çivi,

Türkel Minibaş’tan Mektup / Ebru Arslan,

Türkel Minibaş’a Mektup / Garip Başakçı tarafından okundu.

Müzik dinletisi, çağdaş yaşam gençlerinden oluşan Çağdaş Trio, Çello Dilan Azad, flüt Nurevşan Kırçiçek, Gitar Altuğ Özşekerci tarafından sunuldu.

Programı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin burslu öğrencilerinden Melike Külcü sundu.

Türkan Saylan ve Türkel Minibaş‘ın bizlere öğütledikleri; okumak ne olursa olsun okumak. Kız çocuklarına, eğitimlerine devam etme isteklerinden asla vazgeçmemelerini söylüyorlar. Hepimize aklı, bilimi, eğitimi, sanatı ve iyi bir yaşamı öğütlerken, mutlu bir hayatın bunlardan geçtiğini anlatıyorlar. Hayatta birçok konuyla uğraşın, diyor Türkan Saylan; dünyanız sadece işiniz olmasın. Hayatın birçok alanında olun diyor ve bunu mutluluğun anahtarı olarak gençlere öğütlüyor.

Mektup sunumlarının ardından Tiyatro Ayna tarafından “Aşk Kalıcıdır” oyunu sahnelendi. Oyuncular Dilek Türker ve Damla Cercisoğlu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyun sonrası duygulu bir konuşma yapan Dilek Türker, “Türkan Saylan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne binlerce teşekkürlerini sunarım ve her zaman emrinizdeyiz” dedi.

 

Program Ayşe Yüksel’in katılımcılara çiçek takdimi ile sonlandı.

 

Haber-Fotoğraf: Nasuh Bektaş


16.12.2019