Türkan Saylan Kültür Evi açıldı

turkan-saylan-kultur-evi-acildi Sinop Belediyesi tarafından restore edilerek Türkan Saylan Kültür Evi olarak düzenlenen tören ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sinop Şubesine tahsis edildi.

RESTORE EDİLEN BİNA TÜRKAN SAYLAN KÜLTÜR EVİ OLDU

Sinop Belediyesi tarafından restore edilerek Türkan Saylan Kültür Evi olarak düzenlenen tören ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sinop Şubesine tahsis edildi. 


Türkan Saylan Kültür Evi açılışında konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sinop Şubesi Başkanı Bilgin Bekiroğlu “Bugün çok heyecanlıyım. Belediye Başkanımız Baki Ergül birkaç yıl önce bizi ziyarete geldiğinde dernekte kendilerine böyle bir dileğimiz olmuştu. Türkan Saylan Kültür Evi Sinop’a yakışır demiştik. Ve bugün 29 Ekim Cumhuriyetin ilan edildiği gün böyle bir evi bize teslim ettiği için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ülkem adına, geçler adına, derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel de konuşmasında “Belediye Başkanımız Baki Ergül ve arkadaşlarının kararı ile şubemize tahsis edilen bu güzel ev Türkan Saylan’a çok yakıştı. Gençleriyle, üyeleriyle, gönüllüleriyle ve sevgili Sinopluların desteği ile bu evde Türkan hocanın her zaman el uzattığı, ülkemizdeki eşitsizliklerden nasibini almış çocuklar, gençler, kadınlar, herkes yararlanacak. Çocuklarımız okul öncesinde üniversite eğitimine kadar her eğitim aşamasında buradan eğitim desteği alacak. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için çalışacak herkes. Yolumuz hep aydınlık olsun" dedi.

Son olarak konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Bayramı gibi bir günde böyle bir tahsisi gerçekleştirmekten ayrıca mutluluk duyduklarını ifade etti. Ergül; “Bugün Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümü olması dolayısı ile bizim için çok özel ve önemli bir gün. Daha nice 95’li yıllara girmek dileği ile bu bayrak inmez, bu ateş sönmez inşallah.” dedi.


30.10.2018