TÜRKAN SAYLAN İÇİN ÇALDILAR…

turkan-saylan-icin-caldilar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) eski Genel Başkanı merhum Türkan Saylan’ın 82’nci doğum günü Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşen konserle kutlandı.

TÜRKAN SAYLAN İÇİN ÇALDILAR…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) eski Genel Başkanı merhum Türkan Saylan’ın 82’nci doğum günü Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşen konserle kutlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ÇYDD Bodrum Şubesi’nin destekleriyle, 8 yıl önce yaşamını yitiren Genel Başkanı Türkan Saylan’ın 82’nci doğum gününde anma konseri düzenledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Klasik Müzik Orkestrası tarafından Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde verilen konseri, aralarında CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı’nın da olduğu yaklaşık 250 kişi izledi. Münif Akalın’ın şefliğinde birbirinden güzel klasik müzikleri çalan koroya, obua sanatçısı Bayram Bayramoğulları da eşlik etti.

“Mustafa Kemal’in Kızı Olmayı En Çok O Hak Etti”…

Anma konserinin açılış konuşmasını ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı yaptı. Saraçbaşı Türkan Hoca’nın mutlu vefat ettiğini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti “Mutmu vefat etti, çünkü işe yaramanın, insan olmanın, insanlara dokunmanın, çözümün bir parçası olmanın ve kimsesizlerin kimsesi olmanın en güzelini yaptı. İşte bu nedenledir ki Mustafa Kemal Atatürk’ün kızı olmayı en fazla o hak eder. Çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir derken Mustafa Kemal tamda Türkan hocanın yaptıklarına işaret etti. Aklın ve bilimin ışığıyla ona ulaşamayan, cumhuriyetin olanaklarından gereğince yararlanamayan ve o cumhuriyetin ne demek olduğunu tanımayan, bilmeyen insanlara son nefesine kadar onu anlattı. İnsan olmayı anlatmak; çiçeğiyle, böceğiyle, ağacıyla, güneşiyle, suyuyla ve havasıyla bir ülkeyi bir yurdu sevmeyi anlatmak onun işiydi. Herkesin bir Türkan Saylan’ı var. Ben de hayat sana teşekkür ederim İyi ki yoluma Türkan Saylan’ı çıkardın diyorum. Çünkü onun sayesinde işe yaramanın, çözümün bir parçası olmanın, insan olmanın mutluluğuna erdim. Hepinize çok teşekkür ediyorum burada bulunduğunuz için. Biliyorum yüzünü görmese bile gençler onların da yolu Türkan Saylan’la kesişti. Çağdaş, laik, bilimsel bir eğitim sürecinde biz üzerimize düşeni Türkan Hoca’dan aldığımız ışıkla yapmayı sürdüreceğiz. Sizlerin bu konuda her yerde bize destek olacağınıza inanıyoruz. Sanat da onun bir dalı. Bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrasına ve bize her zaman destek olan Bodrum Belediyesi’ne, siz sanatsever dostlara teşekkür ediyorum. Türkan Hoca keman çalmayı öğrenmiş ama “orada iyi olmadığımı keşfettiğim anda bıraktım” diyor. Schubert’in Serenadını da çalabildiğini anılarında anlatıyor. Bir başka konserde bu güzel orkestradan Schubert Seranadını umarım dinleyebiliriz. “ dedi.

Bu konserlerini Türkan Saylan için düzenlediklerini belirten Şef Münif Akalın, “Bu akşam da Bodrum’da hep beraber bir kez daha onu anacağız. Türkan Saylan ülkemize hem hekimlik alanında hem de sosyal sorumluluk projeleri alanında çok faydalı olmuş bir insan” dedi.

Çeşitli klasik eserlerin seslendirildiği ve yaklaşık 2 saat süren konserde müzikseverler oldukça keyifli vakit geçirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


08.12.2017