Türkan Saylan Bilim ve Sanat Ödülleri verildi

turkan-saylan-bilim-ve-sanat-odulleri-verildi Türkan Saylan adını taşıyan 8.Sanat ve Bilim Ödülleri, toprağa verildiği gün olan 19 Mayıs Cumartesi akşamı İş Sanat’ta düzenlenen “Anma Töreni” ile Prof. Dr. Oktay Angın ve Bünyamin Bozkuş’a verildi.

Türkan Saylan Bilim ve Sanat Ödülleri verildi

Türkan Saylan adını taşıyan 8.Sanat ve Bilim Ödülleri, toprağa verildiği gün olan 19 Mayıs Cumartesi akşamı İş Sanat’ta düzenlenen “Anma Töreni” ile Prof. Dr. Oktay Angın ve Bünyamin Bozkuş’a verildi.

Tiyatro sanatçısı Orhan Kurtuldu’nun sunduğu törende konuşan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, “Gelecek anma ve ödül törenimizi Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100.Yılı dönümü dolayısıyla Samsun’da yapma kararı aldık” diyerek en güzel şekilde bayramı kutlayacaklarını ve özlemi, sevgisi, vizyonu dalga dalga yayılmaya devam eden efsane başkanlarını anacaklarını açıkladı.
Bilim Akademisi, BAGEP jürisinin tıp dalında değerlendirdiği Bilim Ödülü, Akademi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Alpar ve Çelikel tarafından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Radyoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Oktay Angın’a sunuldu. Törene katılamayan Angın’ın ödülünü ekip arkadaşı aldı.

Sanat Ödülü ise, “Cennetin Kenar Mahallesi”(Alakarga Yayınları, 2017) öykü kitabıyla Bünyamin Bozkuş’a Çelikel ve jüri başkanı gazetemiz kitap eki editörü Turhan Günay tarafından sunuldu. Günay, “Türkan Saylan denince aklıma Türkiye’nin her yanında açtığı kütüphaneler gelir” diyerek Silivri’de yaşadıklarını anlattı, nitelikli kitap yoksunu cezaevlerine kitap yollanması çağrısında bulundu. Günay, ödülü oybirliği ve açık arayla aldığını açıklayarak Bozkuş’u kutladı. Kitabın Beyoğlu’nda yaşayan türlü insanlarla temas neticesinde doğduğunu söyleyen Bozkuş, “Sevgili Türkan Saylan’da temas eden bir insan. Temas ettiğini de gönendiriyor. Gördüğünüz gibi halen de devam ediyor” diyerek ödülü kaldırdı.

“Türkan Saylan Denince...” temalı belgeselin gösterildiği törende Barış İçin Müzik Vakfı’nın 2005 yılında kurduğu “Barış İçin Müzik Korosu” piyanist Egemen Erdem eşliğinde Ceyda Çekmeci yönetiminde Fazıl Say’ın “İnsan İnsan “ şarkısının da olduğu bir konser verdi.

Ardından Müzik Eğitimcileri Derneği’nin katkılarıyla Çağdaş Yaşam Ferhat Şenatalar Eğitim Evi’nde 2017’de kurulan “Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu” sahneye çıktı. Dernek başkanı Selçuk İşcan’in piyanosu eşliğinde Sezen Şen’in yönettiği minikler korosu, “Orda bir köy var uzakta” şarkısıyla başladığı konseri, dinleyiciler eşliğinde, İzmir Marşı ile tamamladı. İşcan salonu, “Hedefimiz 500 çocuğun seslendireceği koro” diyerek selamladı.

Tören, Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın katkılarıyla piyanist Fügen Yiğitgil eşliğinde Burcu Soysev’in verdiği şan resitali ile noktalandı.

Ödül alanlar gibi sanatçılar da Türkan Saylan’ın anıldığı bu törende olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Fotoğraflar: Ufuk Eral


20.05.2018