Süreyya Ağaoğlu’nu Anıyoruz

sureyya-agaoglunu-aniyoruz Türkiye’nin ilk kadın avukatı Süreyya Ağaoğlu, Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği (SACDD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile ölümünün 30. yılında anılıyor.

ÖLÜMÜNÜN 30. YILINDA SÜREYYA AĞAOĞLU’NU ANIYORUZ

Türkiye’nin ilk kadın avukatı olan, hukuk alanında ülkemizde ve uluslararası platformlarda değerli çalışmalar yapan Süreyya Ağaoğlu, Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği (SACDD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile ölümünün 30. yılında anılıyor.

Anma programı, SACDD Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Kerem Akyol, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, GS Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu’nun açılış konuşmaları ile başlayacak.

Program, 2019 yılı “Süreyya Ağaoğlu Hukuk Ödülleri” sahipleri İrem Selin Nacar ve Büşra Zeliha Ceylan’ın konuşmaları ile devam edecek.

“Süreyya Ağaoğlu ile Emek Verenler” bölümünün değerli konukları; Prof. Dr. Aysel Çelikel, Meral Umut Akarçay ve Betül Onursal Süreyya Ağaoğlu ile birlikte yaptıkları birbirinden değerli çalışmaları davetliler ile paylaşacak.

Programın son kısmında KADIN VE ÇOCUK HAKLARI ÜZERİNE konferans gerçekleştirilecek.

Konferansın konuşmacıları:

“Medeni Kanunla Kadının Değişen Toplumsal Statüsü ve İlk Türk Kadın Avukatı Süreyya Ağaoğlu” konulu konuşması ile Prof. Zeynep Üskül Engin,

“Türkiye’de Kadının Yasal Hakları” konulu konuşması ile Av. Nazan Moroğlu,
“Çocuk Adalet Sistemi” konulu konuşması ile Av. Aşkın Topuzoğlu,

“Çocuk Haklarının Savunulmasında Avukatların Rolü” konulu konuşması ile Av. Seda Akço Bilen  

Etkinlik 14 Aralık 2019 tarihinde, 13.00 – 17.00 saatleri arasında Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Salonu’nda gerçekleştirilecektir.
Hukukçuluğunun yanı sıra Atatürk ilke ve inkılaplarının ve kadın haklarının yılmaz bir savunucusu olan Süreyya Ağaoğlu’nun ölüm yıldönümünde yapılacak etkinlikte değerli basın mensuplarımızın da aramızda olmasını dileriz.

Katılım için: sagaoglu@gsu.edu.tr adresine bilgi verilmesini rica ederiz.
Tarih: 14 Aralık 2019
Saat: 13.00 – 17.00
Yer: Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Salonu / Yıldız Yerleşkesi, Ortaköy, Beşiktaş


09.12.2019