SODEV Ödülü Adalet Yürüyüşleri ve Adalet Nöbeti'ne

sodev-odulu-adalet-yuruyusleri-ve-adalet-nobetine “Adalet Yürüyüşçüleri” arasında bulunan kuruluşlardan biri olduğu için ÇYDD’ye de verilen ödülü, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Ödül Seçici Kurul üyesi Kadri Gürsel’den aldı.

SODEV Ödülleri adalet arayanlara

SODEV Ödülü Adalet Yürüyüşleri ve Adalet Nöbeti'ne

“Adalet Yürüyüşçüleri” arasında bulunan kuruluşlardan biri olduğu için ÇYDD’ye de verilen ödülü, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Ödül Seçici Kurul üyesi Kadri Gürsel’den aldı.

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından 2001 yılından bu yana, “insan hakları, demokrasi, barış ve dayanışma” alanlarında, o yıl içerisinde etkin ve anlamlı çabalar göstermiş kişi veya kurumlara verilen “SODEV Ödülü” önceki akşam düzenlenen törenle “Adalet Yürüyüşçüleri” ile “Adalet Nöbetçileri”ne verildi.

Zulüm kabul edilmez

Ödül Seçici Kurulu’na yer alan Cumhuriyet Gazetesi  yazarı Kadri Gürsel, ödülün bu iki sivil kitlesel eylem katılımcılarına veriliş gerekçesini yaptığı konuşmada şöyle açıkladı: “Yargı OHAL rejimi altında tarafsızlığını ve bağımsızlığını tamamen yitirmiş, iktidarın ölçüsüz kullandığı bir enstrümana dönüşmüştür. Adaletsiz yönetmek halka zulmetmektir. Hiçbir halk zulüm altında yaşamayı kabul etmez. Tepkisini gösterir, gerekirse direnir. Dolayısıyla adalet halkın talepleri arasında birinci sıraya yerleşti. Geride bıraktığımız senede yaşanmış bireysel ya da kitlesel her türlü protesto eyleminin ortak nedeni maruz kalınan adaletsizliklerdir. Dolayısıyla ortak talep de adalettir. Adalet talebi karşılanmadıkça, bu ülkede adalet açığı kapatılmadıkça bu topraklarda barış, güven, istikrar ve kalkınma da mümkün olmayacaktır.”

Törende, “Adalet Yürüyüşçüleri” adına ödül, yürüyüşe katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine; “Adalet Nöbetçileri” adına ise avukat Kemal Aytaç’a takdim edildi. 


28.01.2018