Şeyma Kara Bir Haftalık Sınıf Deneyimi Kazandı

seyma-kara-bir-haftalik-sinif-deneyimi-kazandi Dünya’da 80, Türkiye’de sadece iki üniversite öğrencisinin katılacağı programa hak kazanan ÇYDD Şile Şubesi’nin başarılı öğrencisi Şeyma Kara, Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü ile İnsan ve Toplum Bilimleri’nde çift anadal okuyor.

ÇYDD ŞİLE ŞUBE BURSLU ÖĞRENCİMİZ ŞEYMA KARA HARVARD ÜNİVERSİTESİ ‘THE CROSSROADS EMERGING LEADERS PROGRAMI’NI BAŞARI İLE TAMAMLAYARAK DUBAİ’DE BİR HAFTALIK SINIF DENEYİMİ HAKKI KAZANDI.

Dünya’da 80, Türkiye’de sadece iki üniversite öğrencisinin katılacağı programa hak kazanan ÇYDD Şile Şubesi’nin başarılı öğrencisi Şeyma Kara, Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü ile İnsan ve Toplum Bilimleri’nde çift anadal okuyor. Derslerindeki üstün başarısının yanı sıra sanat ve toplumsal yaşamında içinde olan Şeyma, aynı zamanda Şile Şubemizde küçük öğrencilere İngilizce ders desteği veriyor. Sakin güç, meraklı, araştırmacı, istikrarlı, hedef odaklı, özenli genç kızımız henüz 3. Sınıf öğrencisi ve not ortalaması 3,83. Geçtiğimiz yıl ÇYDD’nin EDUC8 Projesi kapsamında İngiltere’de yaz okulu eğitim fırsatı da kazanmıştı. Kendisiyle gurur duyuyoruz.

Programa, Türkiye’den öğrencilerin katılımı için büyük emek veren Çekmeköy Gönüllüleri Derneği Başkanı Sayın Canan Bayraktutan’a  ve burslu öğrencileri ile yakından ilgilenen Şile Şube Başkanımız Serpil Gür’e destekleri için teşekkür ediyoruz. Bu yıl Harvard Programının başvurularını ÇYDD’nin tüm burslu üniversite öğrencilerine duyurmayı planlıyorlar.

Harvard Üniversitesi Crossroads Yükselen Liderler Programı (CELP), dünyanın dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri için prestijli ve tamamen finanse edilen bir kariyer geliştirme fırsatıdır.

Programın ilk bölümünde Harvard Üniversitesi tarafından üretilen bir dizi dersler tamamen çevrimiçi olarak uygulanmaktadır. Bu yıl programa yedi bin öğrenciden fazla katılım olmuştur. Programın HarvardX bileşeni, öğrencilere disiplinler arası çeşitli derslere tam finansmanlı erişim sunmaktadır. Uygun öğrenciler, ‘Gelişmekte Olan Ekonomilerde Girişimcilik, Dijital Beşeri Bilimler, Toplum Sağlığı Çalışanlarının Programlarının Güçlendirilmesi, Çığır Açan Teknolojilerin Başlatılması ve Sıfırdan Olasılık’ konu başlıklarında kurslardan birini veya daha fazlasını tamamlama şansına sahip olmaktadır.

Uygun adaylar, Harvard fakültesinin okullar ve disiplinler tarafından yürütülen bir dizi Zoom oturumuna katılma şansına da sahip olmaktadır. Zoom platformu, Sanat ve beşeri bilimler, sosyal bilimler, eğitim alanlarındaki oturumlarda öğrencilere doğrudan profesörlerle ve birbirleriyle etkileşim kurma olanağı sunmaktadır.

Süreci başarıyla tamamlayan öğrenciler, HarvardX sertifikası almış, güçlü yönlerini ve benzersiz yeteneklerini ortaya çıkarmak için psikometrik ve yetenek değerlendirmesine tabi olmuşlardır.

DUBAİ PROGRAMI: Çevrimiçi Programdan başarılı adaylar Dubai'de düzenlenen ve Harvard profesörleri tarafından verilen yüz yüze deneyim için başvurmaya davet edilmektedir. 

Bir dizi değerlendirmeler sonunda Dünya’da 80 öğrenci Dubai'de yürütülen bir haftalık Harvard sınıf deneyimi hakkı kazanmıştır. Harvard Üniversitesi'nin önderliğinde, öğrenciler 31 Mart - 5 Nisan 2020'de Dubai'de yapılacak oturumlar boyunca vaka çalışmaları, küçük tartışma grupları, potansiyel kariyer yolları hakkında tartışma ve Harvard'a başvurma hakkında bilgi içeren müfredata erişecekler.

Crossroads Programı, Orta Asya, Güney Asya, Orta Doğu, Afrika, Latin Amerika ve Amerika Birleşik Devletleri'nden finansal ve sosyal koşulların zorluklarıyla karşı karşıya olan, Üniversiteye devam eden ailelerinin ilk üyesi ya da aileleri içindeki ilk nesil olan ve onları Harvard ve kurslarına maruz bırakan yüksek potansiyelli adaylara yöneliktir. 

Crossroads Programının nihai amacı, Harvard gibi önde gelen üniversitelerde ve bir dizi sosyal-ekonomik, ırksal ve kültürel geçmişten gelecek liderlerden, gelecek lisansüstü öğrencilerin çeşitli bir boru hattını oluşturmaktır.


17.02.2020