Sanatçıya Şiddete Hayır!

sanatciya-siddete-hayir Müzisyen Onur Şener, Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahne aldığı yerde 3 kişinin istekte bulundukları şarkıyı bilmediği gerekçesiyle ağır şekilde darp edildi ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Her gün kadınların, çocukların, sağlık çalışanlarının, öğretmenlerin, sanatçıların, yani toplumda her kesimden bireyin şiddete uğradığına tanık oluyoruz. Toplumsal şiddetin geldiği durum hepimiz için kaygı vericidir. 

Sanatçılarımıza karşı uygulanan yasaklamalar ve her türlü şiddet, artık yaygınlaşmış ve toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Toplum içerisinde çok önemli yeri olan ve toplumun gelişmesine büyük katkı sağlayan sanatçıların çalışma hakkı ve özgürlüğü ellerinden alınmaktadır. Sanatçılar, toplumsal şiddet karşısında hedef konumuna gelmiştir. Toplumda şiddet sıradanlaşmamalı, şiddetin sıradanlaştırılmasına izin verilmemelidir!

Şiddet sarmalı daha da büyümeden gerekli önlemler alınmalı, şiddetin her türü ile etkin şekilde mücadele edilmelidir. Şiddet, bir eylem ve kültür haline gelirse toplumsal yozlaşma ve çürümenin gerçekleşmesi kaçınılmazdır.

Toplumsal şiddetin önüne geçebilmek ancak ve ancak empati yapabilen, kendini çok yönlü olarak geliştirebilmiş; doğa, çevre ve insan sevgisini içselleştirmiş, farklı duyarlılıkları olan çağdaş bireylerin yetiştirilmesi ile mümkündür. İnsana değer vermeyen, sorunlara çözüm getirmeyen, yasakları öne çıkaran, bencil; sevgi, saygı ve hoşgörüden uzak bu anlayış değiştirilmelidir! 

ÇYDD olarak Onur Şener’in kız çocuğuna burs vermek ve eğitim hayatına katkıda bulunmak istediğimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.


03.10.2022