Sabahattin Ali Dünya Şiir Günü'nde Anıldı

sabahattin-ali-dunya-siir-gununde-anildi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi, Dünya Şiir Günü’nde Sabahattin Ali’nin anlatıldığı etkinlik düzenledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi, Dünya Şiir Günü’nde Sabahattin Ali’nin anlatıldığı etkinlik düzenledi.
Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi’nce gerçekleştirilen Dünya Şiir Günü’nde Sabahattin Ali’nin anlatıldığı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dernekten burs alan gençler tarafından hazırlanan programda konuşan şair Ahmet Özer, Sabahattin Ali’nin bir kuşağın yetişmesinde önem taşıyan bir yazar olduğunu hatırlatarak, Ali’nin yaşamının bir trajedi olduğunu söyledi. 41 yaşında öldürülen şairin bir mezarının dahi olmadığını ifade eden Özer, baskı rejiminin yoğunlaştığı dönemde Marko Paşa, Malum Paşa gibi yayınlarla edebiyat çevresinde muhalefetini sürdürdüğünü kaydetti. Özer, Sinop Cezaevi yıllarında yazdığı şiirleri hafızalara kazınan Sabahattin Ali’nin edebiyata kazandırdığı çok sayıda eserin de yıllarca basılamadığını sözlerine ekledi.
Şairin bestelenen şiirlerinden Ben Gene Sana Vurgunum, Leylim Ley, Aldırma Gönül, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı seslendiren genç bursiyerler ayrıca Filiz Ali’nin babası için kaleme aldığı yazıları seslendirdi.


24.03.2018