Özgürlükler Kısıtlanamaz!

ozgurlukler-kisitlanamaz Zeytinli Rock Festivali’ne izin verilmemesinin ardından bazı çevrelerin bu etkinliği suç kaynağı olarak göstermeye çalışmaları ve etkinliğe katılacak gençleri hedef göstermeleri kabul edilemez.

Ülkemizde son günlerde gençlik festivallerinin ve hatta üniversite mezuniyet törenlerinin engellenmeye çalışıldığını görüyoruz. Son olarak Burhaniye Kaymakamlığı tarafından bu yıl, 17-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali’ne izin verilmemesinin ardından, bazı çevrelerin bu etkinliği suç kaynağı olarak göstermeye çalışmaları ve etkinliğe katılacak gençleri hedef göstermeleri kabul edilemez.

Anayasal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde her yurttaş, kendi özgür iradesi ile başkasının hak ve özgürlüklerini kısıtlamadan dilediği etkinliğe katılabilir ve istediği kültür-sanat etkinliğini düzenleyebilir. Aksi yöndeki kısıtlama ve yasaklar hukuksuzdur. Atatürk’ün tanımladığı fikri özgür, vicdanı özgür, irfanı özgür gençlik, bu tür anlamsız ve hukuksuz yasaklarla karşı karşıya bırakılamaz.

Kamu otoritesi; hak ve özgürlükleri yasaklamak yerine gerekli önlemleri almalı, suç işlenme şüphesi varsa bunu ortadan kaldırmalı, etkinliğin güvenliğini sağlamalıdır.

Demokrasiyi, hak ve özgürlüklerimizi hedef alarak gençlerimize karanlık bir gelecek yaratmaya çalışan bu eylemler karşısında gençlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği


11.08.2022