Özgürlüğü ve Hayatı İstiyoruz!

ozgurlugu-ve-hayati-istiyoruz Tüm dünyada ve bu toplumda, sistematik olarak şiddetin her türlüsüne maruz bırakılan ve istismar edilen kadınların ve kız çocuklarının yaşam hakkından yoksun bırakılmalarına artık dayanma gücümüz kalmadı!

AYŞENUR ÇOLAKOĞLU, kendisini aldattığını düşünen SEVGİLİSİ Hasan F. tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Doktor AYDA RÜSTEMİ, İran’da devam eden eylemlerde GÜVENLİK GÜÇLERİ tarafından yaralananları tedavi ve yardım ettiği için işkence edilip öldürüldü.

12 yaşında “evlendirilen”, 13 yaşında doğum yapan ve 14 yaşında av tüfeğiyle kendini vurarak intihar ettiği iddia edilen KADER ERTEM’in 8 yıl sonra KAYINPEDERİ Tahir A. tarafından silahla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Tüm dünyada ve bu toplumda, sistematik olarak şiddetin her türlüsüne maruz bırakılan ve istismar edilen kadınların ve kız çocuklarının yaşam hakkından yoksun bırakılmalarına artık dayanma gücümüz kalmadı!

Toplumda kadınlar yaşanan katliamların önüne geçebilecek caydırıcı cezalar uygulanmadığı, seslerini ve korkularını yetkililere ulaştıramadıkları için “kıskançlık” gibi bir bahane ile saldırıya uğruyor, aldatılma düşüncesi için katlediliyorlar.

Yine bu toplumda kız çocukları aileleri tarafından “evlendirilerek” her türlü şiddete maruz bırakılıyor, güvenlikleri tehdit ediliyor ve yıllarca süren istismarlarla karanlığa hapsediliyorlar.

Farklı toplumlarda ise kadınlar Siyasal İslam’ın baskılarına karşı insan hak ve özgürlüklerini korumak istedikleri için sert müdahalelerle karşılaşarak yaşamları ellerinden alınıyor. 

Artık yeter!

Faillerin işledikleri suçları aşk aldatma-aldatılma, namus gibi gerekçeleri öne sürerek cinnet bahanesinin altına sığınmalarını kabul etmiyoruz! Çocuklarımızın yaşam haklarının akla ve vicdana sığmaz eylemlerle ellerinden alınmasına göz yummuyoruz! Kadınların hak ve özgürlüklerini korumak adına verdiği mücadelede yapılan baskılara karşı susmuyoruz!

ÇYDD olarak Cumhuriyet’ten aldığımız güçle sesini duyurmaya çalışan, insan hak ve özgürlüklerini korumak için mücadele eden kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın yanındayız.

Şiddet faillerinin haklı çıkarıldığı, mağdurların suçlandığı bir adalet sistemini reddediyoruz. Kadınları karanlık bir geleceğe sürüklemeye çalışanlara rağmen sesimizi özgürce duyurabildiğimiz günler talep ediyoruz. Kadınları savunmasız bırakanlara karşı “İstanbul Sözleşmesi yaşatır!” diyor ve asla vazgeçmiyoruz!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği


19.12.2022