Onları tarihi utançları ile baş başa bırakıyoruz.

onlari-tarihi-utanclari-ile-bas-basa-birakiyoruz Yıllar önce Türkan Saylan hakkında yapılan misyoner vb. suçlamaları sayfalarına taşıyan Aydınlık Dergisi gibi şimdi de yine Aydınlık Gazetesinin hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan çarpıtılmış bir haberi yapması düşündürücüdür.

12.10.2017 tarihinde yapılan LABEP Yürütme Kurulu toplantısına görüş ve önerilerini sunmak üzere katılma isteğini ileten TGB’nin iki temsilcisi de katılmıştır. Toplantının başında düşüncelerini iletmişler ve Yürütme Kurulu da görüşlerini bildirdikten sonra TGB temsilcileri uğurlanarak toplantıya geçilmiştir.

 

Daha sonra 16.10.2017 tarihli Aydınlık Gazetesinde ÇYDD ve Genel Başkan Prof. Dr. Aysel Çelikel hakkında “HDP’ye yanaştı, Atatürk’ü sildi” başlıklı bir haber çıkmıştır. ÇYDD, tüm toplumca bilindiği gibi partiler üstü olduğunu da,  Atatürk devrimi ve ilkelerine sahip çıkmayı da tüzüğüne yazmış bir dernektir. Kuruluşundan beri de yaptığı projelerle, yetiştirdiği Cumhuriyet’e bağlı, sorgulayan, düşünen Atatürkçü bireyler ve kadrolarıyla bu yolda ilerleyen bir örgüt yapısına sahiptir. Zaten bu nedenle iç ve dış kaynaklı gerici odakların kumpasları ile yöneticileri gözaltına alınmış, tutuklanmış, bedel ödemişlerdir.

 

Yıllar önce Türkan Saylan hakkında yapılan misyoner vb. suçlamaları sayfalarına taşıyan Aydınlık Dergisi gibi şimdi de yine Aydınlık Gazetesinin hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan çarpıtılmış bir haberi yapması düşündürücüdür.

 

Yaklaşık 60 yıldır Cumhuriyet kazanımlarının korunması ve Atatürk ilkeleri için akademik, idari, çeşitli birçok alanda, emek veren örnek bir bilim insanı olan Prof. Dr. Aysel Çelikel’e ve onun şahsında Genel Başkanlığını yaptığı ÇYDD’ye bu saçma iddialar ile yapılan saldırıya karşı ne hesap verme ne de Atatürkçülüğümüzü ispat etme durumundayız.

 

Bu konularda bizleri sorgulayanlar, dönüp kendi geçmişlerine ve çok başka odaklara bakmadırlar.

 

Bu kasıtlı haberleri yapanlara; bugün anısına sığındıkları Türkan Saylan hakkında geçmişte yapılan haberler nedeniyle kazandığımız davaları hatırlatıyor, onları tarihi utançları ile baş başa bırakıyoruz.

 

Saygılarımızla.

 

ÇYDD Genel Merkez

Yönetim Kurulu


17.10.2017