ÖNEMLİ OLAN ATATÜRK'Ü ANMAK DEĞİL ANLAMAK

onemli-olan-ataturku-anmak-degil-anlamak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmit Şubesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıldönümünü sergi ve düzenlenen konser etkinliğiyle coşkulu biçimde kutladı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmit Şubesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıldönümünü sergi ve düzenlenen konser etkinliğiyle coşkulu biçimde kutladı.

Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, ÇYDD İzmit Şube Başkanı Meral Dönmez, ÇYDD Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, ÇYDD İzmit Şubesi Kurucu Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Demeği Başkanı Nesrin Atar ile çok sayıda hayırsever, davetli ve ÇYDD üyesi katıldı.

YARIN BUGÜNDEN DAHA İYİ OLMALI

ÇYDD etkinliği Cumhuriyet ve Biz-3 isimli karma sergi açılışı ile başladı. Öğretmen Filiz Kaya önderliğinde Resim Atölyesi ve gönüllü katılımcılar Kocaeli Sanat Evi (K0SEV) ve çocukların çalışmalarından oluşan sergi büyük beğeni topladı. Sonrasında ise Şef Ali Özdolap yönetiminde ÇYDD Mualla Eke Eğitim ve Kültür Evi'nin 29 Ekim Konseri gerçekleşti. Konser öncesinde konuşan ÇYDD İzmit Şube Başkanı Meral Dönmez, " Yarının bugünden daha iyi olması için her birimizin sorumluluğu var, bu Cumhuriyete hepimizin borcu var" dedi.

ÖNEMLİ OLAN ATATÜRK'Ü ANMAK DEĞİL ANLAMAK

ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel ise, "ÇYDD Kocaeli Şubesi yöneticilerini bu programı düzenledikleri için kutluyorum. Mualla Eke Eğitim Merkezi'nde çok güzel işler yapıldığını görüyorum. Bu merkezlere neden önem veriyoruz. Çocuklar, gençler ve anneler için özel programlar uyguluyorlar. Katıldıkları için teşekkür ediyorum. Burada çocuklarımız sosyalleşmeyi öğreniyorlar. Özgürleşiyorlar, özgüven kazanıyorlar, kültür ve sanatı anlıyorlar. Ekip çalışmasını öğreniyorlar. Cumhuriyet en büyük bayram. Biz sonsuza kadar bu bayramı kutlamaya devam edeceğiz. Cumhuriyet bir yönetim biçimi. Biz devrimlerin bize sağlamış olduğu kazanımları da kutluyoruz. Önemli olan Atatürk'ü anmak değil anlamak" dedi. 


31.10.2017