ODTÜ' ye Sessiz Kalamayız!

odtu-ye-sessiz-kalamayiz Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan tünelin yapımı için başlatılan çalışmalar sonucunda onbinlerce ağaç kesildi ve hâlâ kesilmeye devam edilmektedir....

Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan tünelin yapımı için başlatılan çalışmalar sonucunda onbinlerce ağaç kesildi ve hâlâ kesilmeye devam edilmektedir.

21. yy'de kentler çarpık kentleşme sonucunda şekli bozuk yapılarla biçimsiz kentler meydana getirildi. Ülkemizin tarıma elverişli verimli toprakları betonarme yapılarla doldurularak kentlerde toprak alan bırakılmadı. Yanan ormanlar tekrar ağaçlandırmak yerine otel, AVM gibi ucube yapılar dikiliyor. İktidar, kentsel dönüşüm, alt yapı – üst yapı çalışmaları ile kentlerdeki ağaçlık alanları katlederek insanlık suçu işlemektedir.

Son günlerde ODTÜ’ de başlatılan ağaç kıyımına karşı sesimizi bir kez daha doğa için yükseltmeliyiz. Daha fazla ağaç kıyımı yaşanmaması için tüm muhalefet partilerini ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırıyoruz.

İnsanların yaşam alanlarını kısıtlayan çalışmalara karşı ÇYDD Çağdaş Gençlik olarak her zaman doğanın savunucusuyuz!

ÇYDD Çağdaş Gençlik Merkez Birimi


19.09.2017