Ne Mutlu Bize ki Cumhuriyet Çocuklarıyız…

ne-mutlu-bize-ki-cumhuriyet-cocuklariyiz 29 Ekim Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ne Mutlu Bize ki Cumhuriyet Çocuklarıyız…

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarına minnettarız.

Yıllar süren kurtuluş mücadelesi sonrası 29 Ekim 1923 tarihinde, aydınlık geleceğimizin kararını verdiler, ‘Lâik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan ettiler.

Her birimiz Cumhuriyet Projesiyiz, bize kazandırdıkları ile okuduk, meslek sahibi olduk, kendimize, ailemize, vatanımıza yararlı birer yurttaş olduk. Cumhuriyet’in kurulduğu ilk yıllarda, savaştan çıkmış, yorgun, çok az okur yazarlı, çoğunluğu kırsal alanda yaşayan ama kararlı az sayıdaki nüfus yıllar içinde, Cumhuriyetin sağladığı olanaklarla gelişen, sayısal olarak artan seksen milyon küsura ulaşan bir ulus olduk.

Öyle güçlü bir lidere sahiptik ki, dünyanın birçok yerinde, sadece adı geçince bile saygı duyulan, örnek gösterilen bir lider Mustafa Kemal Atatürk. Onun öngörüsü, ‘Ufku herkes görür, önemli olan ufkun ötesini görmek’ düşüncesi ile kısa sürede gerçekleştirdiği, insana yakışır devrimlerle ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine ulaştırma çabaları, ülkemiz insanlarına ışık oldu, nefes oldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde de söz ettiği gibi ‘ İstiklâl ve Cumhuriyeti’ne kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler’ cümlesinde ön gördüğü gibi, 96 yıl boyunca yaşanan zorluklara rağmen, Laik Türkiye Cumhuriyeti, yaşıyor ve sonsuza kadar yaşatılacak.

Dünyada yaşanan terör ve savaşları gördükçe büyük önderimizin ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ söyleminin ne kadar geçerli olduğunu her gün anlıyoruz. İyi eğitimli, eşitlikçi, adaleti savunan, içinde yaşadığı çevreyi sağlıklı kılan, sadece kendini değil, ailesini, ülkesini düşünen, herkesin iyi bir yaşama kavuşması için emek veren insanlarımız çoğaldıkça barış, huzur, verimlilik zaten gelecektir. İşte bu konuda otuz yıldır emek veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’miz iyi ki var. Atatürk’ün bize emaneti olan Lâik Türkiye Cumhuriyeti’ni her geçen gün ‘çağdaş ülke seviyesinde’ yaşatmak için emek veriyoruz. Derneğin değerli kurucu üyeleri, üyeler, bağışçılar, gençler ve çocuklarla büyük bir Cumhuriyet Ailesiyiz.

29 Ekim 2019 yılı Cumhuriyet Bayramı’nda, başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu bize yaşatan değerli silah arkadaşlarına, gazi ve şehitlerimize saygı ve minnet duygularımızı iletiyoruz. Işık içinde uyusunlar…

Laik Türkiye Cumhuriyeti vazgeçilmezimizdir, hep öyle kalacak.


28.10.2019