Minik mucitler Boğaziçi’nde

minik-mucitler-bogazicinde Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü tarafından 2015 yılında başlatılan “Bilim Kozası” projesi kapsamında çocuklar bilim ile buluşturuldu. İkincisi düzenlenen bilim şenliğine bu yıl ÇYDD Dila Kurt Eğitimevi öğrencileri de katıldı.

Minik mucitler Boğaziçi’nde

Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü tarafından 2015 yılında başlatılan “Bilim Kozası” projesi kapsamında çocuklar bilim ile buluşturuldu. İkincisi düzenlenen bilim şenliğine bu yıl Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Dila Kurt Eğitimevi öğrencileri de katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü dün renkli bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Boğaziçi Bilim Kulübü tarafından 2015 yılında başlatılan “Bilim Kozası” projesi kapsamında çocuklar için bir bilim şenliği düzenlendi. Dışarıda bulunan basit malzemelerle yapılan deneyler ile çocuklara merak duygusu aşılanmaya çalışıldı. Alandaki asit-baz tepkimeleri, basit elektrik devresi kurma, mıknatıs, mikroskop incelemesi, müzik kutusu, denge kuşları gibi ona yakın deney masasında çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi.

“Bilgiye ulaşma artık kolay, önemli olan merak duygusu aşılamak”

Proje hakkında bilgi veren Boğaziçi Bilim Kulübü üyesi Ecem Sakallı, “Temel olarak yaptığımız şey dezavantajlı olarak gördüğümüz, öğrenci sayısı fazla ama öğretmen açığı olan yerlerde etkinliklerimizi gerçekleştirme. İnanamayacağınız kadar çok dezavantajlı okul var aslında. Köy okullarına gitmeye çalışıyoruz. Buralarda çocuklara “Temel bilim nedir?” gibi konuları anlatıyoruz. Bölümden alabildiğimiz mikroskopları götürüyoruz. Dışarıdan herkesin bulabileceği malzemelerle deney yaparak bilimin bazı evrensel değerlerini çocuklara aşılamaya çalışıyoruz. Temel amacımız merak etmeyi aşılamak. 21 yüzyılda bilgiye erişim kolay ama merak etmeyi aşılamak daha önemli” dedi.

 


10.04.2018