Lozan’ın 94. yıldönümü Heybeliada’da kutlandı

lozanin-94-yildonumu-heybeliadada-kutlandi İnönü Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı ile birlikte Lozan Antlaşmasının 94. Yıl dönümünde İsmet İnönünün Heybeliadadaki köşkünde kutlama programı düzenlendi.

Lozan’ın 94. yıldönümü Heybeliada’da kutlandı

İnönü Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı ile birlikte Lozan Antlaşmasının 94. Yıl dönümünde İsmet İnönünün Heybeliadadaki köşkünde kutlama programı düzenlendi.

Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Özün yanı sıra; İsmet İnönünün kızı Özden Toker, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve çok sayıda CHP Milletvekili katıldı.

İsmet İnönünün kızı Özden Toker yaptığı konuşmada Lozan Barış Antlaşmasının Türk tarihi açısından önemine dikkat çekti. Toker, Cumhuriyetin ilk nesil çocukları olarak Lozana her zaman sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Törende Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,Türk Adalarına Yunan askerinin çıkarma yapmasından bahsetti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise yaptığı konuşmada; bugün Lozanı andık. Lozana gelmemizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürkü rahmetle anıyorum” dedi.

l İstanbul DHA

 

 


26.07.2017