Karanlık Bir Geleceğe Hayır

karanlik-bir-gelecege-hayir Kadınları Karanlık Bir Geleceğe Hapsetmeye Çalışanlara Karşı Susmuyoruz!

Kadınları Karanlık Bir Geleceğe Hapsetmeye Çalışanlara Karşı Susmuyoruz!
22 yaşındaki İranlı Mahsa Amini’nin şeriat rejiminin başörtüsü ve kıyafet kurallarının uygulanmasından sorumlu olan "ahlak polisleri" tarafından katledilmesinin ardından süren eylemlerde, 20 yaşındaki Hadis Najafi İran polisleri tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Siyasal İslam’ın baskılarına karşı sesini duyurmaya çalışan, insan hak ve özgürlüklerini korumak isteyen İranlı kadınların yanındayız!
Kadınları karanlık bir geleceğe hapsetmeye çalışanlara karşı korkmuyoruz, susmuyoruz, vazgeçmiyoruz!
Şeriat kuralları adı altında kadınların yaşamlarına müdahale eden, hak ve özgürlüklerini elinden almaya çalışanlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadın cinayetlerine zemin hazırlayan bu zihniyeti, laik ve demokratik düzeni tehdit eden bu sistematik baskıları asla kabul etmiyoruz. Unutmamalıyız ki kadınlarımızı ve geleceğimizi koruyacak olan cumhuriyet kazanımları ve laik düzendir. Kadınların, insanların mutlu ve özgür olmadığı toplumlar gelişemez, üretemez ve geleceklerini kaybederler.
İran yönetimi, İran kadınlarının haklı isyanını görmeli; insan hak ve özgürlüklerine aykırı sert müdahalelerine acilen son vererek ivedi şekilde tüm yurttaşları için güvenli bir ortam sağlamalıdır.
İnsan hakları, laiklik ve özgürlük uğruna hayatını kaybeden herkesi saygıyla anıyoruz. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar İran kadınlarının sesini ve laiklik istemini duymalıdır!
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.


26.09.2022