Kadına Yönelik Her Türlü Şiddete Karşı Çıkıyoruz!

kadina-yonelik-her-turlu-siddete-karsi-cikiyoruz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Bugün, 25 Kasım.

Kadınların özgür olduğu, şiddete maruz bırakılmadığı ve temel hakları için mücadele etmek zorunda kalmadığı bir güne gözümüzü açmayı çok isterdik.

Ancak…

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2022’nin ilk gününden bu yana 280 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 202 kadın cinayeti şüpheli görüldü. Toplumda önde gelen birçok kadın figür, mesleğini icra ettiği ve düşüncelerini özgürce dile getirdiği için hedef gösterildi, tehdit edildi.

Kadınların yaşam hakkından yoksun bırakılmalarına artık tahammülümüz kalmadı!

Kadını sindiren ve güvenli olduğu iddia edilen evlere hapseden zihniyetlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. ÇYDD olarak laik ve bilimsel eğitimin insan haklarına saygılı, çağdaş bir toplum yaratmadaki gücüne inanarak şubelerimiz, gönüllülerimiz ve destekçilerimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kız çocuklarının eğitim hakkından eşit şekilde yararlanması, toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizliklerin giderilmesi ve eğitimin tüm çocuklar tarafından ulaşılabilir olması için yaptığımız çalışmalarla çağdaş bir toplumun temelini sağlamlaştırıyoruz. Genç kuşakların ve onlara aşılamaya çalıştığımız çağdaş bakış açısının cinsiyet ayrımcılığına son vermesini umut ediyoruz.

Biz artık şiddet, taciz, vahşet içeren paylaşımlar yapmak ya da görmek istemiyoruz!

Şiddet faillerinin haklı çıkarıldığı, mağdurların suçlandığı bir adalet sistemini reddediyoruz. Kadınları karanlık bir geleceğe sürüklemeye çalışanlara rağmen sesimizi özgürce duyurabildiğimiz günler talep ediyoruz.

ÇYDD olarak Cumhuriyet’ten aldığımız güçle Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yönelik her türlü şiddete karşı çıkıyoruz. Her zaman olduğu gibi “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!” demekten vazgeçmiyoruz!

 

 


25.11.2022