İstanbul Sözleşmesi Yaşatır

istanbul-sozlesmesi-yasatir Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak kadın ve erkek eşitliğine inanıyoruz. Erkeklerin sahip oldukları toplumsal, kültürel, hukuki vb. tüm hakların, kadınların da hakkı olduğunu savunuyoruz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak kadın ve erkek eşitliğine inanıyoruz. Erkeklerin sahip oldukları toplumsal, kültürel, hukuki vb. tüm hakların, kadınların da hakkı olduğunu savunuyoruz. 

Bu noktada İstanbul Sözleşmesi; “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olarak uluslararası hukuktaki yerini almıştır. 21. yüzyılın en önemli kazanımlarından olan İstanbul Sözleşmesi ülkemiz topraklarında, İstanbul’da, imzaya açılmış olması nedeniyle de çok değerlidir.

Toplumsal cinsiyetin ortadan kaldırılması ve sosyal yaşamın buna uyum sağlamasıyla kadına karşı şiddetin önleneceğine inanıyoruz. Kadınlarımızı şiddetin her türlüsünden -özellikle aile içi şiddetten- ve cinsel suçlardan zaman kaybetmeden ve onları kaybetmeden korumak zorundayız. 

“Kadınların ve genç kızların erkeklerden daha fazla oranda toplumsal cinsiyete dayalı şiddet riskine maruz kaldıklarının ve erkeklerin de aile içi şiddetin mağdurları olabileceğinin” bilincinde olarak; demokrasiye, kazanılmış haklara sahip çıkmak ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için diyoruz ki; İstanbul Sözleşmesi yaşatır!


05.08.2020