İstanbul Sözleşmesi Bilgilendirme Kiti

istanbul-sozlesmesi-bilgilendirme-kiti Kadına yönelik şiddetin ve aile içi şiddetin en büyük önleyicisi eğitimdir. Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele ederken eğitim ilk önceliğimiz olmalıdır!

Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul Sözleşmesi) ırk, cinsiyet, sınıf, milliyet ayrımı yapmadan ev içi şiddetin ve öncelikli olarak kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleyi belirleyen, mağduriyet karşısında “DUR!” diyen uluslararası bir sözleşmedir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak kuruluşumuzdan bu yana hayalimiz; insan hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı, toplumsal yaşamda adalet ve eşitliğin sağlandığı çağdaş ve gelişmiş bir toplumun oluşmasıdır.

Biz, bu hayal uğruna yıllarca mücadele etmiş, örgütlenmiş ve bilinçlenmiş olarak, eylem ve düşüncelerimizin arkasında durarak İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilme girişimlerine “Hayır!” diyor, mücadelemize demokratik yollarla devam ediyoruz.

Kadına yönelik şiddetin ve aile içi şiddetin en büyük önleyicisi eğitimdir. Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele ederken eğitim ilk önceliğimiz olmalıdır!

Kadına yönelik şiddetle mücadelede İstanbul Sözleşmesi’nin önemini daha çok kişiye anlatmak, doğru bilinen yanlışların önüne geçmek ve en önemlisi şiddetin her türlüsüne karşı farkındalık yaratmak adına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak bilgilendirme kiti hazırladık.  

Siz de İstanbul Sözleşmesi Bilgilendirme Kitini indirin, okuyun, paylaşın!

İstanbul Sözleşme Bilgilendirme Kitini indirmek için tıklayın!


13.06.2021