HABERLER
İlham Veren Öğretmenler

ilham-veren-ogretmenler Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü, ÇYDD Bakırköy Şubesi’nin ev sahipliğinde ve mezun öğretmenlerin katkısıyla Bakırköy Tarık Akan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

İlham Veren Öğretmenler

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü, ÇYDD Bakırköy Şubesi’nin ev sahipliğinde ve mezun öğretmenlerin katkısıyla Bakırköy Tarık Akan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programı sunan dernek burslusu mezun öğretmen Deniz Dilara Çatak ve canlı müziklerle katkı sunan Emre Yeleser eşliğinde “Başöğretmen Atatürk” sunumu yapıldı.

Sunumun ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yüksel, günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmasında, ÇYDD’ye destek ve emek veren herkese bir kez daha teşekkürlerini iletti.


Daha sonra ÇYDD’nin yetiştirdiği ve ÇYDD Gençlik kadrolarında yer almış bugün öğretmen olarak eğitim camiasında yerini almış Fırat Örüç, “ÇYDD’li öğretmen olmak” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Eğitimin ve öğretmenlerin yaşadığı sorunları madde madde ele aldı.

Etkinliğin onur konuğu “Dünyanın en iyi elli öğretmeni”nden biri ünvanına sahip Dilek Livaneli oldu. Köy öğretmenliğinden başlayıp dünyanın en iyi elli öğretmeninden biri olma sürecinde yaşadığı zorlukları ve başarı hikâyesini paylaştı. Dilek Livaneli, “Bunları yaparken ödülleri ve alacağım teşekkürleri düşünerek işe başlamadım. Tek isteğim iyi bir eğitim vermek ve fark yaratmaktı. Durmaksızın kendimi ve çevremi geliştirdim. Her gün çocuklara daha başka ne yenilikler öğretebilirim diye düşündüm ve bunu gerçekleştirdim. Eğitimi sadece çocuklarla sınırlı tutmadım. Aileleri, çevreyi bütün köyü de kattım. Yaşadığım zorluklara rağmen çocuklara yeni bilgiler vermek yolundan dönmedim.” dedi.

Yine fark yaratan öğretmenlerden Ali İhsan Özmen, Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni, kurduğu kız futbol takımı ile yarattığı başarıyı bizlerle paylaştı.


Programda, Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği mezunu öğretmenler tarafından Hababam Sınıfı canlandırıldıÖğrenciler tarafından “ Çağdaş Gençlik” şiiri okundu ve “Benim Adım Öğretmen” şarkısı seslendirildi. Grup Aloha’nın dinletisi ile program tamamlandı. 

Program sonu çağdaş yaşam aile fotoğrafı çekildi.

Haber-Fotoğraf: Nasuh Bektaş


25.11.2019