İçimiz yanıyor ve yüreğimiz parçalanıyor!

icimiz-yaniyor-ve-yuregimiz-parcalaniyor İklim krizine karşı ormanlarımızı çoğaltmamız gerekirken, İzmir ve çevresinde devam eden yangınlar ile yüzlerce hektar ormanımızın ve içinde yaşayan binlerce canlımızın yok oluşunu üzülerek izliyoruz.

İklim krizine karşı ormanlarımızı çoğaltmamız gerekirken, İzmir ve çevresinde devam eden yangınlar ile yüzlerce hektar ormanımızın ve içinde yaşayan binlerce canlımızın yok oluşunu üzülerek izliyoruz.

İçimiz yanıyor ve yüreğimiz parçalanıyor!

Sadece Ağustos ayında 200’ün üzerinde ormanımızı yangınlar nedeniyle kaybettik.

Bakanlık raporuna göre yangınların nedenleri:
\% 42 bilinmeyen sebep
\% 34 ihmal ve dikkatsizlik
\% 12 yıldırım 
\% 7 kasıt 
\% 5 kaza olarak açıklanmıştır.

Bu yangınlara neden olan etkenler ivedilikle araştırılmalıdır. TBMM’de komisyonlar kurulmalı, partiler, STK’lar el ele vermeli, sorunlar ve çözüm önerileri tartışılmalı ve vakit daha da geç olmadan gerekli önlemler alınmalıdır. Ormanlar daha etkin izlenmeli, emniyet ve asayiş güçlerinin yanında orman köylüleri, çiftçiler ve tüm halkımız bu mücadelenin bir parçası olmalıdır.

Dört bir yanında yangın tehlikesi olan coğrafyamızda orman yangınları ile mücadele işi, uzun vadeli hazırlık, deneyim ve planlama gerektirmektedir. Anında müdahale icin teknolojik yatırımlar yapılmalı ve her an kullanıma hazır olmalıdır.

Bizler, ÇYDD olarak, ülke genelinde 110 şubemiz ile üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu duyuruyor ve tüm yetkilileri çevre konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.


22.08.2019