HABERLER
Geleneksel Yetenek Günü

geleneksel-yetenek-gunu Türkiye Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler Eğitim Kültür Sanat Vakfı (TÜZYEKSAV) Liderler Okulları, bu yıl 6.sını düzenlediği Geleneksel Yetenek Günü’nü Prof. Dr. Türkan Saylan’a ithaf etti

Türkiye Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler Eğitim Kültür Sanat Vakfı (TÜZYEKSAV) Liderler Okulları, bu yıl 6.sını düzenlediği Geleneksel Yetenek Günü’nü Derneğimizin kurucusu, unutulmaz bilim insanı ve Cumhuriyet aydını Prof. Dr. Türkan Saylan’a ithaf etti. Programa Genel Merkez YK yedek üyesi Gülnaz Kocabaş, Ankara Şube Başkanı Fürüzan Bilir, Ankara Şube YK üyesi Alev Kalyoncu ile Ümitköy-Çayyolu şube yönetim kurulu üyeleri Gönül Keleş, Deniz Dilara Çatak ve Ümitköy-Çayyolu Şube üyesi Zeynep Demir de katıldı.

Bando takımının gösterisiyle başlayan programda TÜZYEKSAV kurucusu ve başkanı, aynı zamanda öğrenciliğinde ÇYDD ailesinin bir üyesi olarak Türkan Hoca ile tanışma mutluluğuna erişmiş Erdal Kiziroğlu ve Gülnaz Kocabaş konuşma yaptı.

Bir öğrencinin yaptığı suluboya Türkan Saylan portresinin de yer aldığı serginin açılışının ardından “Bir Yudum İnsan Türkan Saylan” belgeseli gösterildi. Ardından öğrenciler Türkan Saylan'ın mektuplarını seslendirdi ve başarı öyküleri dinlendi. Birbirinden yetenekli öğrencilerin eserlerini, çalışmalarını bizlerle paylaşarak, sevgili Hocamızın uğrunda son nefesine kadar çalıştığı aydınlık, çağdaş Türkiye hayaline yaklaştığımızı hissettirdikleri için TÜZYEKSAV’ın değerli yöneticilerine teşekkür ediyoruz. 


14.06.2019