HABERLER
FERHAT’IN MEKTUBU

ferhatin-mektubu O kadar çok değiştim ki... Birçok yeni ülke gördüm -ki Çağdaş yaşam bu konuda da desteğini hiç esirgemedi-. Büyük bir ailem oldu ve bu ailenin her ferdi beni çok sevdi.

FERHAT’IN MEKTUBU

Adım Ferhat. 1998 yılında annemin tabiriyle sobaların daha yeni kurulduğu bir sonbahar gecesinde Şırnak’ın İdil ilçesinde dünyaya geldim. Kalabalık bir aileyiz. Babam her çocuğunun okuması için bildim bileli elinden geleni yapan tatlı bir adam, annem de biz mutlu olalım diye bütün hayatını bize adayan güzeller güzeli bir kadın.
Kendim bildim bileli kitap okumayı çok severim. İlçemizde ilköğretimi bitirince liseye gitmek için evden ayrıldım. 2012 yılında Mardin Fen Lisesi’ni kazandım. Bizden yaklaşık 120 km ötedeydi. İlk defa ailemden ayrı olacaktım. Orada güzel zamanlar yaşadım, hayallerimdeki Ferhat’ın temellerini burada attım. Son sene birazcık hayatım değişti ama. Babam göz tansiyonu rahatsızlığı nedeniyle ani bir şekilde gözlerini kaybetti. Bu da ailenin tek çalışanının kaybı ve hiperaktif bir adamın sürekli evde oturması demekti. Emeklilik işlemlerinin yerine oturması neredeyse iki yıl sürdü. Bu da hem maddi anlamda hem de manevi anlamda büyük bir yük oldu. Sınav baskısı, ailemin maddi problemleri derken bir hayli zorlu geçti.

Bir sabah okulda bir ilan gördüm. Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları... Arkadaşımla olimpiyata katılmaya karar verdik ve başarılı da olduk Hayatımda ilk defa uçağa bindim, değerli bilim insanımız Aziz Sancar ile tanışma fırsatını yakaladım. New York Times Meydanı’nda Tıp Fakültesi’ni kazandığımı öğrendim.
Balıkesir’e kayıt olmaya gittiğimde hayatın gerçekleriyle biraz daha yüz yüze geldim. Maddi zorluklar, ailenle olan mesafe ve hiç bilmediğin bir şehirde okumak. O ilk bir ay hayatımın en zor zamanlarıydı.
İşte tam bu noktada, zor durumda olduğunu bildiğim ailemden bir şey istemeye utandığım bir zamanda, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile tanıştım. ÇYDD’nin kapısından girdiğim anda, sanki alnımda beni onlara anlatan bir işaret varmış gibi, içtenlikle beni sahiplenişlerini unutamıyorum. Mülakat sonrasında Çağdaş Yaşam’dan burs kazandığımı öğrendiğimde o zaman farkında olmasam da, hayatımın bir anda değiştiği apaçık ortadaydı. Hem ailemden para istemem gerekmiyordu hem de yanı başımda bir ailem daha olmuştu. Her sıkıntımı dinleyen rehberlerim vardı artık. Aynı zamanda bir minik hayalim daha gerçekleşmişti. Bunu ilk anladığım an öğretmenler gününde bir çiçek buketi aldığım zamandı. Derslerimden arta kalan zamanda karşımda küçüklüğümü gördüğüm kardeşlerime matematik dersleri vermeye başladım. Ben de onların sıkıntılarını çözüyor, onlara rehberlik yapıyordum. O çocukların aileleri de Balıkesir’deki ailemin içine katılıyor ve git gide kalabalıklaşıyorduk.

Şimdi geriye dönüp baktığımda koskoca dört yıl geçirmiş olduğumu görüyorum. O kadar çok değiştim ki... Birçok yeni ülke gördüm -ki Çağdaş yaşam bu konuda da desteğini hiç esirgemedi-. Büyük bir ailem oldu ve bu ailenin her ferdi beni çok sevdi. İdeallerim var. Bir gün ülkemi gururlandıracağım. Çok iyi bir doktor olmak için elimden geleni yapacağım. Hayatımın hangi aşamasında, hangi konumda olursam olayım; hayatımı değiştiren, hayatıma dokunan Çağdaş Yaşam ailesini asla unutmayacağım.

Sevgilerimle
Ferhat B.


17.06.2020