FARK YARATANLAR MEF AİLESİ İLE BULUŞTU

fark-yaratanlar-mef-ailesi-ile-bulustu MEF Okulları’ndan ÇYDD ve Türkan Saylan’a ödül

 

MEF Okulları ‘Fark Yaratanlar’ ödülleri sahiplerini buldu. Bilim, edebiyat, sinema, sanat, müzik, plastik sanatlar, sosyal sorumluluk, sosyal bilimler, medya, spor ve eğitim kategorilerinde düzenlenen ödül töreninde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ‘Fark Yaratanlar’, Türkan Saylan ise ‘Onur Ödülüne’ layık görüldü.

Gecede Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine verilen ödülü ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl aldı. Törende kısa bir konuşma yapan Nihal Kızıl “ MEF eğitimci ve velilerine ödül için teşekkür etti. Tüm çocuklarımız için böyle güzel eğitim ortamları olmasını diledikten sonra öğrencilere hitaben onların kindar değil barışçıl, çevreci, çağdaş gençler olarak yetişmelerinden gurur duyduklarını, ileride kendilerinin sahip olduğu olanakları bulamayan kardeşlerinin de elinden tutacaklarına inandığını” söyledi.

Türkan Saylan onur ödülünü ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yüksel aldı. Ayşe Yüksel “Türkan Saylan hocamızı yüz yüze tanımadınız ama onu bildiniz, öğrendiniz. Bugün onur ödülü için hemen ismini hatırladınız onur ödülü almasını sağladınız sizleri canı yürekten kutluyorum. Türkan Saylan kimsenin dokunmadığı cüzzam hastalarına dokunarak, okula gidemeyen kız çocuklarına okula kazanarak Türkiye’de Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyerek ben Atatürk’ten öğrendiklerimle Türkiye Cumhuriyetine olan borcumu ödemeliyim diyerek çalıştı çalıştı ve fark yarattı. Ne kadar farklı olduğunu siz anladınız bu ödüle onu layık gördünüz. Türkan Saylan ışıklar içinde uyurken bir taraftan bize bakıyor.  MEF okulları hep yaşasın” dedi.

Gece ödül alan diğer isimler :

Adem BARIŞ

Haluk LEVENT

AHBAP Derneği

Hasan Ali TOPTAŞ

Ahmet ÜMİT

İskender DOĞAN

Ampute Milli Takımı

İsmail KÜÇÜKKAYA 

Ara GÜLER (Onur Ödülü)

Leman SAM

Ayla ALGAN

Masis Aram GÖZBEK

Azra KOHEN

Mete GAZOZ

Beytullah EROĞLU

Müjdat GEZEN

Can YAMAN

Rüstem EYÜBOĞLU (Eğitim Onur Ödülü)

Cüneyt ÇAKIR

Serenay SARIKAYA

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

Sümeyye BOYACI

Damla SÖNMEZ

Tan SAĞTÜRK

Dilhan ŞEŞEN

Tutya YILMAZ

Ercan KESAL

Türkan SAYLAN (Onur Ödülü)

Fahamettin AKINGÜÇ (Eğitim Onur Ödülü)

Ufuk SARICA

Fatih PORTAKAL

Uğur DÜNDAR

Hakan GÜNDAY

Yılmaz BÜYÜKERŞEN

Yılmaz ÖZDİL

Yiğit YAZICI

 


21.02.2019