Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek

egitimde-adaleti-ve-gelecegi-dusunmek Prof. Dr. Aysel Çelikel, “Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek” konulu uluslararası Sempozyumda konuştu.

Prof. Dr. Aysel Çelikel, “Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek” konulu uluslararası Sempozyumda konuştu.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) ile İzmir Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün süren sempozyumun açılış konuşmalarını Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş yaptı. Programın ilk gün konuşmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şair ve Yazar Ataol Behramoğlu, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve Prof. Dr İbrahim Kaboğlu’nun konuşmaları yer aldı.

Prof. Dr. Aysel Çelikel konuşmasında aklın özgürlüğünü sağlayan laiklik olmadan bilimsel eğitim olamayacağını, Laik ve  Bilimsel Eğitim Platformu’nun (LABEP) ülkemizdeki eğitim sisteminin laikleşmesi ve bilimselleşmesi için oluşturulduğunu anlattı.

Sempozyumun ikinci gününde “Aydınlanma Onur Ödülü” Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş tarafından Prof. Dr. Korkut Boratav’a verildi. Boratav, yaptığı etkili konuşmada ödülünü, aydınlanmanın öncüleri, katledilen aydınlarımız Prof. Dr. Muammer Soysal, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve Uğur Mumcu’ya ithaf ettiğini söyledi.

Sempozyumun son gününde ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya’nın yönettiği çok ilgi çeken ve beğenilen panelde ÇYDD İzmir Şubesi’nin üniversiteli burslu öğrencilerinden Sezen Biçer, Abdurrahman Umut Biçer, Gamze Eren, Mert Bereketoğlu, Reyhan Kılıçkaya ve Buket Yılmaz; kendi deneyimlerinden yola çıkarak eğitim sistemini sorgulayıp çözüm önerilerini anlattılar.

 


19.04.2018