Educ8 projesi ile dört üniversiteli Londra’daydı.

educ8-projesi-ile-dort-universiteli-londradaydi Educ8 Genç Kadınların Güçlendirilmesi Programında 4. Yıl 2015 ve 2016 yazlarında New York’ta ve 2017' de Londra’da gerçekleşen Educ8 projesi ile bu yıl da dört üniversiteli kızımız Londra’daydı.

Educ8 projesi ile dört üniversiteli kızımız bu yaz da Londra’daydı.

Educ8 Genç Kadınların Güçlendirilmesi Programında 4. Yıl
2015 ve 2016 yazlarında New York’ta ve 2017' de Londra’da gerçekleşen Educ8 projesi ile bu yıl da dört üniversiteli kızımız Londra’daydı. Marmara Üniversitesi hukuk öğrencisi Derya, Yıldız Teknik Endüstri Mühendisliği’nden Elif, Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce Mimarlık öğrencisi Gülay ve Marmara İngilizce Tıp öğrencisi Fethiye Ağustos 2018’de dört haftalık dil ve kültür gezisini tamamlayarak yurda döndüler.

Program boyunca dört başarılı kızımız, günde altı saat dil okuluna devam etti. Ancak programın daha önemli bölümü çeşitli gönüllüler ile Londra’yı gezerken İngilizce konuşma pratiği yaparak dil becerilerini geliştirmeleri idi. Ayrıca her kızın okuduğu dal ile ilgili bir veya birkaç mentoru vardı ve gelecekteki meslekleri ile ilgili pek çok konuda soru sorma ve bilgi edinme şansları oldu. Boş vakitlerinde çeşitli ülkelerden gelen sınıf arkadaşları ile de etkinliklere katılarak İngilizce konuşma alışkanlığı edindiler.

Londra’yı aylık ulaşım kartları ve yürüyerek keşfettiler, Victoria&Albert Museum, Natural History Museum ve Tate Modern’ı gezdiler; hemen okullarının yanındaki British Museum’u defalarca ziyaret ettiler. Royal Albert Hall’da bir BBC Prom klasik müzik konseri, Lion King müzikali ile Carmen operasının modern bir uyarlamasına giderek Londra’nın kültürel yaşantısına katıldılar.

Derya iki farklı hukuk bürosuna ofis ziyareti yaptı; Gülay mimar mentorları ile Londra’nın önemli yapılarını inceledi ve bir atölye çalışmasına katıldı, Elif hem finans sektöründen mentoru hem Facebook direktörü mentoru ile görüşmeler yaptı. Tıp öğrencisi Fethiye ise iki genç İngiliz doktor ile görüşüp bir sağlık kurumunu ziyaret etme şansını yakaladı. Birlikte katıldıkları Facebook ve Google ofis ziyaretleri de öğrencilere çağdaş ofis ve çalışma ortamlarını inceleme şansı verdi.

Hafta sonlarını da geziler ile değerlendiren gençler, bir üniversite kenti olan Cambridge’e ve sahil kenti Brighton’a gittiler. Londra’yı keşfederken, Yüzüklerin Efendisi’nin Gandalf’ı İan McKellen’dan tiyatro çıkışı imza alıp, Harry Potter’ın Hogwarts Express treninin kalktığı Platform 9 ¾’ü da ziyaret ettiler. İngilizce sınıflarında bir Halloween filminde oynamak da onlar için yepyeni bir deneyimdi.
New York, Londra, Türkiye ve dünyanın diğer yerlerinden projeye bağışları ve zamanları ile katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.


19.09.2018