Dil Bayramı Onur Ödülleri sahiplerini buldu

dil-bayrami-onur-odulleri-sahiplerini-buldu 26 Eylül 1932’de toplanan ilk Türk Dili Kurultayı'nın 87. yıldönümü, önceki gün Dil Derneği ile Çankaya Belediyesi'nin birlikte hazırladığı törenle kutlandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de “Onur Ödülü”ne layık görüldü.

Dil Bayramı Onur Ödülleri sahiplerini buldu

26 Eylül 1932’de toplanan ilk Türk Dili Kurultayı'nın 87. yıldönümü, önceki gün Dil Derneği ile Çankaya Belediyesi'nin birlikte hazırladığı törenle kutlandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de “Onur Ödülü”ne layık görüldü. 

Sunuculuğunu Ali Nihat Yavşan’ın yaptığı, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, yazar ve edebiyatçıların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇYDD’YE ONUR ÖDÜLÜ TAKDİM EDİLDİ 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne verilen Onur Ödülü’nü Derneğimiz adına Genel Başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yüksel aldı. 

Prof. Dr. Ayşe Yüksel ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine dil işlerini yürütecek bir oluşumun kurulmasına karar verilmesi ile birlikte 87 yıldır Dil Bayramı olarak kutlanıyor. ÇYDD’ye verilen onur ödülünden dolayı mutluyuz ve gururluyuz.” dedi. Yüksel,  Efsane Genel Başkan Türkan Saylan’ın tüm yaşamı boyunca Türkçe’yi doğru kullandığını, gençlere öğrettiğini, kendisine gelen mektupları tek tek okuyarak, üzerinde kırmızı kalemle düzeltmeler yaparak cevapladığını ve mektuplarda bunların nedenlerini açıkladığını da belirtti. 

Törende 87. Dil Bayramı Onur Ödülleri'ne değer görülen İnönü Vakfı’na, Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne, yazar Aytül Akal’a, Köy Enstitülü öğretmen Ali Kınacı’ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da onur ödülleri takdim edildi.

Tören Sunay Akın’ın gösterisinin ardından son buldu.


27.09.2019