Dikişi öğrenen Çeşmeli kadınlar, defile düzenledi

dikisi-ogrenen-cesmeli-kadinlar-defile-duzenledi İZMİR'in Çeşme ilçesi Ovacık Mahallesi'nde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çeşme Şubesi tarafından gerçekleştirilen "Kadın Eli" projesinde dikilen giysiler, yıl sonu defilesinde beğeniye sunuldu.


Dikişi öğrenen Çeşmeli kadınlar, defile düzenledi


İZMİR'in Çeşme ilçesi Ovacık Mahallesi'nde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çeşme Şubesi tarafından gerçekleştirilen "Kadın Eli" projesinde dikilen giysiler, yıl sonu defilesinde beğeniye sunuldu.
Defilenin sunumunu yapan, ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Akgün, "Kadın Eli" projesi hakkında kısa bir bilgi verip, "ÇYDD'nin 2017-2018 etkinlik programında yer alan, Yönetim Kurulu Üyemiz ve Yazmanımız Sibel Yıldırım'ın projesi olan 'Kadın Eli' projesinde üretilen, el emeği, göz nuru giysileri beğeninize sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kadın Eli projesi, kadının güçlü olduğunu, isterse başarılı olabileceğini, öğrenmenin yaşının olmadığını gösteren en güzel örnektir. Defilede, 35 parça giysinin tasarımlarının tamamı, Sibel Yıldırım tarafından tasarlanmış, Kadın Eli projesine katılarak eğitim gören kadınlarımız tarafından yapılmıştır. Giysilerde görmüş olduğunuz fiyatlar, emeğin değerlendirilmesi olup, elde edilecek tüm gelir, okumak isteyip de olanak bulamayan kız çocuklarına harcanacaktır. Lütfen sizin de çorbada tuzunuz olsun" diye konuştu.
Filiz Demir, Seda Yanar, Gonca Eke, Eda Çapan ve Tamara Sikharulidze'nin gönüllü mankenli yaptıkları defilede, Sibel Yıldırım tarafından tasarlanan ve "Kadın Eli" projesine katılan Ovacıklı kadınların diktikleri plaj elbiseleri, şalvarlar, otantik elbiseler, elbise, gömlek, T-Shirt ve saten kumaş kullanılarak yapılan gelinlik sunuldu.


"ÇYDD, ULVİ BİR GÖREV YAPIYOR"


35 parça giysinin sunulduğu defilenin sona ermesinin ardından, ÇYDD Çeşme Şubesi Başkanı Hamide Bal, derneğe olan katkılarından dolayı Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a bir teşekkür plaketi verdi. Plaketi aldıktan sonra konuşan Belediye Başkanı Dalgıç, ÇYDD'nin çok ulvi bir görev yaptığını vurgulayarak, "O nedenle hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Böyle önemli bir görev yaptığınız için elbette bizler de her zaman yanınızda olacağız. Bu da bizim görevimiz. Çalışmalarınızı gönüllülük esasına göre yaptığınız için en fazla teşekkürü siz hak ediyorsunuz" dedi.


TÜM MAL VARLIĞINI ÇYDD'NE BAĞIŞLAYAN BEHİCE ÖZKUR'A PLAKET


Toplantıda, tüm mal varlığını ÇYDD'ye bağışlayan Behice Özkur'a da, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından, ÇYDD Çeşme Şubesi adına bir teşekkür plaketi verildi. ÇYDD Çeşme Şubesi Başkanı Hamide Bal, mal varlığını ÇYDD'ne bağışlayan Behice Özkur'a minnettar olduklarını belirterek, "Behice Özkur'un, Kadın Eli projesinde de çok önemli katkıları var. Neredeyse her gün, Ovacık Mahallesi'ne giderek, projeye katılan kadınlara yardımcı oldu. Kendisi dikiş dikmeyi bildiği için, kadınlara nasıl dikiş dikileceğini öğretti. Ovacıklı kadınlar da Behice hanımı çok sevdiler. Kendisi, bütün mal varlığını, ÇYDD Çeşme Şubesi'ne bağışladı. Kendisine minnettarız" diye konuştu.


HABER: Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)


 


09.05.2018