ÇYDD’ye Kumpas Kuranlar Yargılanıyor!

cyddye-kumpas-kuranlar-yargilaniyor ÇYDD’ye Kumpas Kuranlar Yargılanıyor!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne ve başta Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan olmak üzere dönemin Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Prof. Dr. Filiz Meriçli ile Genel Yazman Av. Nur Gerçel’e kurulan kumpasta yer alan kamu görevlilerinin yargılandığı davanın duruşması, bugün Silivri Cezaevi 1 numaralı salonda başladı.

Kumpas soruşturmaları ve yargılamaları ile ülkenin ilerici ve yurtsever aydınlarının yargılandığı davalardaki emniyet görevlileri ve bilirkişiler; FETÖ üyesi oldukları, sahte delil ürettikleri, usulsüzce dinleme yaptıkları, iftira attıkları, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişileri özgürlüklerinden yoksun kılma suçlarını işledikleri iddiası ile yargılanmaya başladılar.

Kumpas davaları nedeniyle derneğimizin genel merkezi ve şubeleri aranmış, yöneticilerimiz günlerce gözaltında kalmış, derneğimizin bilgisayarlarına ve evraklarına el konulmuş, derneğimizin yöneticilerinin telefon konuşmaları hukuka aykırı kararlar ile dinlenmiştir. Aramalar ve dinlemelerde hukuka aykırı bir eylem veya belge tespit edemeyenler, sahte deliller üreterek derneğimizi “suç yeri” ilan etmiştir ve kurumsal saygınlığını hedef almıştır.

Biliyoruz ki kumpaslar, laiklik ilkesini yok etme amacıyla kurulmuştur. Derneğimiz, defalarca kez tarikat ve cemaat örgütlenmelerine yönelik kamuoyunu uyarmıştır. Türkan Saylan Hocamız, FETÖ’nün gerçek yüzünü ve hedefini kamuoyuna ilk önce duyuran toplum önderi olmuştur, bu nedenle hedef seçilmiştir.  Bugün gelinen noktada, tarikat ve cemaat örgütlenmelerinin ülkemizi nasıl bir karanlığa sürüklediği herkes tarafından deneyimlenmiştir.

Karanlık günlerin yeniden yaşanmaması için tüm tarikat ve cemaatler derhal kapatılmalı, devlet kurumlarından temizlenmelidir.

Derneğimiz ve yöneticilerimiz tüm suçlamalardan aklanmıştır, derneğimizin suçsuzluğu ve haklılığı yargı organları tarafından tarih ve kamuoyu önünde ilan edilmiştir. Bugün ise derneğimize kumpas kuranlar yargılanmaktadır.

Derneğimize kurulan kumpası unutmadık, unutturmayacağız. Kumpasçılardan hesap sormak için bugün Silivri’de gerçekleşen duruşmada hazır bulunduk ve sanıklardan şikâyetçi olduk. Sanıkların en üst sınırdan ve indirimsiz olarak cezalandırılmasını istiyoruz.

Derneğimiz kurulduğu günden bugüne, büyük Atatürk’ün devrimleri ışığında cumhuriyetçi, aydın, kamucu, ilerici ve laik çizgisinden hiçbir zaman ayrılmamıştır.  Kumpas davaları bizi yıldıramamıştır. ÇYDD, 33 yıldır yaptığı gibi, Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine erişmek için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği


20.06.2022