ÇYDD'Lİ GENÇLERDEN ANLAMLI KUTLAMA.

cyddli-genclerden-anlamli-kutlama Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi (ÇYDD) üyesi öğrenciler, Aksona teknesi ile Atatürk’ün Samsun’a çıkışını sembolik olarak canlandırdı.

ÇYDD'Lİ GENÇLERDEN ANLAMLI KUTLAMA...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyesi öğrenciler, Aksona teknesi ile Atatürk’ün Samsun’a çıkışını sembolik olarak canlandırdı.

19 Mayıs Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Tepecik Camii yanındaki Türkan Saylan Büstü önünde bir kutlama programı düzenledi. Programda gençler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı okuyup Türk Bayrağı boyadılar. Atatürk’ün sevdiği türküleri de seslendiren gençler daha sonra buradan Aksona teknesine bindi. Tekneye binen 19 genç, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını sembolik olarak canlandırmak adına Denizciler Derneği önüne geldi. Burada ÇYDD üyesi gençleri TED Bodrum Koleji Bandosu karşıladı.

ÇYDD Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Ulusoy, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Ordumuz yok dediler, kurarız dedi. Paramız yok dediler, buluruz dedi. Düşman çok dediler, yeneriz dedi. 38 yaşında gencecik bir adam. Mustafa Kemal bir Cumhuriyet hayali kurdu. Bütün ordusunun arkasına aldı, onlarla omuz omuza mücadele etti. 99 yıl önce bugün bir bağımsızlık ateşi yaktı. Biz de ÇYDD Bodrum Şubesi olarak her yıl 19 Mayıs’larda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi yineliyoruz. 18 Mayıs tarihi de sevgili Türkan hocamızın ölüm yıldönümü. Toprağa veriliş tarihi de 19 Mayıs’tır. Çok anlamlı bir günde onu ölümsüzlüğe uğurladığımız gündür. Diliyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türkan Saylan hocamızın ışığı bizleri aydınlatmaya devam etsin. 19 Mayısları büyük bir coşkuyla uzun yıllar kutlayalım.”

 


21.05.2018