ÇYDD’den emekçi kadınlara seminer

cyddden-emekci-kadinlara-seminer Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle KBS Kalıp Bağlama Sistemleri adlı firmadaki kadınlara bir seminer verdi.

ÇYDD’den emekçi kadınlara seminer

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle KBS Kalıp Bağlama Sistemleri adlı firmadaki kadınlara bir seminer verdi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi dün Gebze Plastikçiler OSB’de bulunan KBS Kalıp Bağlama Sistemleri adlı firmadaki kadınlara bir seminer verdi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi üyesi Avukat Zeynep Çiğdem Canbaz’ın verdiği seminere ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, KBS Kalıp Bağlama Sistemleri Fabrikası Sahibi Ömer Aydın ve kadın çalışanlar katıldı. Seminerde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi veren Avukat Zeynep Çiğdem Canbaz, “Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında Emekçi Kadınlar Günü olara kutlanmaya başlandı.

AİLE İÇİ EĞİTİM

1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın ve yığınsal olarak kutlanarak kapalı mekânlardan sokaklara taşındı. Kadınların iş hayatında ayrımcılığa tabi tutulmaması gerekiyor. 150 kadın çalışanın olduğu işyerlerinde kreş olması zorunlu. Türkiye’de her 100 kadından 42’si şiddet görüyor. Kadına karşı şiddeti önlemenin başında ise aile içi eğitim geliyor.” dedi.


12.03.2018