ÇYDD'den 8 Mart'a özel gösteri

cyddden-8-marta-ozel-gosteri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Alanya Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir program düzenledi. ÇYDD gençliğinin hazırlayıp sunduğu programda, kadına şiddet her yönü ile ele alındı.

ÇYDD Alanya Şubesinden 8 Mart'a özel gösteri

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Alanya Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir program düzenledi. ÇYDD gençliğinin hazırlayıp sunduğu programda, kadına şiddet her yönü ile ele alındı.

ÇYDD tarafından Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte, Yeşilçam’ın tecavüzle özdeşleşmiş isimlerini kullanan ÇYDD gençleri, "Kadına, çocuğa şiddete, açlığa, susuzluğa karşı hep beraberiz" dedikleri ve günümüze uyarladıkları tiyatro ile büyük alkış aldılar. Çeşitli konuşmalar ve etkinliklerle devam eden program sonunda, Terkib-i Band grubu konser verdi. Grubun solisti Ogün Soydemir, programın kapanışını "Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar" şarkısıyla yaparken, şarkı öncesinde tüm çağdaş gençleri sahneye davet etti. Hep birlikte alkışlar eşliğinde söyledikleri şarkıya, gençlerden biri şiirle eşlik etti. Şarkının ardından ‘İzmir Marşı’ ile organizasyon son buldu.

 


09.03.2018