ÇYDD Yaz Etkinlikleri 2018

cydd-yaz-etkinlikleri-2018 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi yaz etkinliklerini 6 bölgede sürdürüyor….

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi yaz etkinliklerini 6 bölgede sürdürüyor….

25 Haziran – 03 Ağustos tarihleri arasında, İzmir’in sınırlı sosyo ekonomik koşullardaki bölgelerinde; Karabağlar’da Çağdaş Yaşam Feza - Ceyhan Demir Çalıkuşu Eğitimevi, Karşıyaka’da Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Eğitimevi, Çağdaş Yaşam Bayraklı Eğitimevi, Çiğli ve Uzundere ÇOGEM ( Çocuk ve Gençlik Merkezleri ), Karabağlar Aydın Mahallesi’nde yaklaşık 240 öğrenci ile başladı.

Çocuklar kendilerini ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan,  sorgulama yeteneklerini geliştiren çalışmalar kapsamında; sanatsal, kültürel etkinlikler yapmakta, farkındalıklarını arttırmakta, yerel  yönetimlerin sporla ilgili olanaklarından yararlanmaktadırlar.

Yaratıcı okuma, eğlenceli bilim, eğlenceli ingilizce, öykü ve masal okuma, canlandırma, satranç, halk oyunları, sokak ve bahçe oyunları, el becerileri ve resim, müzik ile eğlenerek öğrenmek, çocuklara keyifli günler yaşamakta. Ayrıca İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyelerinin desteği ile, sporun farklı alanları olan yüzme, tenis, judo ve okçuluk ile tanışmaktalar. Kodlamaca ve Bilgisayar Okuryazarlığı ile çağımızın en önemli bilgilerinin temeline sahip olmanın adımlarını atıp, kendi kısa filmlerini yaratmaktalar. Eğlenceli mutfak çalışmaları ile yaşamlarındaki hijyen konusundaki uygulamalarını pekiştirerek  yaptıkları kurabiye, börek  ve pastaları yiyerek zevkli zaman geçirmekteler. Bu arada yaşayarak öğrenmenin tadına varmakta, matematiğin, fen bilimlerinin yaşamın her alanında karşılarına çıkmasını örnekleriyle görmekteler.

Hiroşima'da yitirilen küçük kız Sadako adına yürütülen “Barışa Uçan Turnalar” Projesi kapsamında origami ile turna kuşları yaparak projeyi desteklediler.
Bu etkinliklerde üyelerimizin yanı sıra üniversiteli ve liseli gençlerimizde gönüllü olarak görev alıyorlar.

Yeşilova Höyüğü, Evrensel Çocuk Müzesi, Bilim Müzesi, Engelli Farkındalık Merkezi, Fotoğraf Müzesi, Toplum Bilim Merkezi’ne yapılacak gezilerle de çocuklarımız hem eğlenip hem de öğrenecekler…


11.07.2018