Çydd Urla Çağdaş Etkinlik Merkezi Açıldı

cydd-urla-cagdas-etkinlik-merkezi-acildi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Urla Şubesi Çağdaş Etkinlik Merkezi 23 Nisan 2022 Cumartesi günü törenle açıldı.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Av. Sedat Durna, ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Tanzer Boğan, Bahattin Carav ve Deniz Garip Yılmaz'ın katıldığı açılış törenine sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda dernek üyesi ve gönüllüsü de katıldı.  Aynı zamanda açılış töreninde ÇYDD İzmir, Seferihisar, Çeşme ve Karşıyaka şubelerinin yöneticileri ve üyeleri yer aldı.  

ÇYDD Urla Şubesi’nin 2016 yılında açıldığını ve 6 yıl gibi kısa bir sürede gönüllülerin desteğiyle Çağdaş Etkinlik Merkezi olarak çalışmalarına devam etmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren ÇYDD Urla Şubesi Başkanı Sibel Bavli, “Urla’daki çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik hayata geçirdiğimiz projelerimiz ile amacımız daha çağdaş bir toplum ve eğitim için fırsat yaratmak. Derneğimizin kurucu üyelerinden Prof. Dr. Türkan Saylan Hocamızın da söylediği gibi ‘Eğer bir yerde bilime, demokrasiye, barışa ve aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur. Işıyacaksın, ölüme saniyeler kalmış olsa bile…’ Bizler sizlerin desteği ile ışımaya devam edeceğiz. Verdiğiniz destekler için çok teşekkür ederiz." dedi. Bavli sözlerini, "Destekçilerimiz sayesinde şu ana kadar üniversite ve ortaöğretim olmak üzere 160 öğrenciye eğitim bursu verdik. Ancak derneğimizin amacı yalnızca eğitim bursu vermek değil, aynı zamanda çocuklarımızı ve gençlerimizi Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek. Bu nedenle açılışımızın 23 Nisan tarihinde gerçekleşmesi bizler için ayrıca önemli. Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum.” şeklinde sonlandırdı.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Derneğimiz, ülkemizin her köşesinde 120 şubesi ve sayısız gönüllüsü ile çalışmalarına devam ediyor ve on binlerce çocuğumuzun ve gencimizin hayatına dokunuyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yanı sıra kadınlarımız için gerçekleştirdiğimiz projeler ile Türk kadınının toplumsal yaşamda daha çok yer almasını hedefliyor; yaşadığımız ülkenin toprağına, havasına, suyuna sahip çıkarak büyük mücadeleler sonucu kazanmış olduğumuz ülkemizi gelecek nesillere devretmenin sorumluluğunu hissediyoruz. Bugün, açılışını gerçekleştirdiğimiz Urla Çağdaş Etkinlik Merkezi’nin Urla’da daha çok çocuğumuzun, gencimizin ve kadınımızın eğitimlerine ve sosyal yaşamlarına destek alabilecekleri bir merkez olacağına inanıyor ve bu vesileyle destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Kişisel Gelişim ve Beden Dili Eğitmeni, yazar Ahmet Şerif İzgören’in de katıldığı açılış töreni, etkinlik merkezinin açılışına destek veren bağışçılara plaket verilmesinin ardından sona erdi.


26.04.2022