ÇYDD Türkan Saylan Çocuk Şenliği

cydd-turkan-saylan-cocuk-senligi ÇYDD Çocuk Biriminin düzenlediği 10. Türkan Saylan Çocuk Şenliği, ÇYDD Silivri Şubesi’nin ev sahipliğinde 21-22 Nisan 2018 tarihlerinde geçekleşti.

ÇYDD Çocuk Biriminin düzenlediği 10. Türkan Saylan Çocuk Şenliği,  ÇYDD Silivri Şubesi’nin ev sahipliğinde 21-22 Nisan 2018 tarihlerinde geçekleşti. Etkinliğe Silivri Belediyesi destek verdi. Şenliğe ÇYDD İstanbul şubelerinden gelen çocuklar yanında, Silivri ve çevresinden çocuklar katıldı.

Birinci gün kapalı salonda başlayan etkinlik 2. gün açık havada devam etti.

21 Nisan Cumartesi günü Önder Yılmaz Sahnesi’nde gerçekleşen etkinlik, Silivri Şubesi Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu'nun yapılan çalışmaları anlattığı  konuşması ile açıldı. Daha sonra ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl da çocuklara seslenerek Türkan Saylan'ı, ÇYDD ve Atatürk için çocukların önemini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın özelliğini anlattı. Resimleri ve öyküleri ile yarışmaya katılan tüm çocukları kutlayarak hepsinin ödüle değer olduğunu ifade etti.

Program gölge oyunu, opera dinletisi, drama, Atatürk Oratoryosu, tiyatro, saz grubu mini konseri, çocuk korosu gösterisi ile dopdolu bir içeriğine sahipti. “Çağdaş bir ülke” konulu öykü ve resim yarışmasının ödül töreninde resim dalında dereceye girenler ödüllerini Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl’ın elinden, öykü yarışmasında dereceye girenler de Seçici Kurul üyesi yazar Leyla Ruhan Okyay’dan aldılar. Çocukları ve velileri Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda sergilenen resimleri ve ödül alan öyküleri izleme olanağı buldular.

Şubelerden gelen çocuklara birinci gün nohutlu pilav ve ayran, ikinci gün sandviç ve ayran ikram edildi. Silivri Şubesi’nin hazırladığı armağanlar yanında Günışığı Yayınları’nın armağanı olan kitaplar ve Derneğimizin armağanı olan kitaplar dağıtıldı. 

22 Nisan Pazar günü Silivri sahilinde hazırlanan stantlarda atölye çalışmaları yapıldı. Resim, seramik, ebru, öykü, origami, bebek yapımı, maske, ritim, yüz boyama atölyelerine Silivri Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları eşlik etti.

Atölyelerdeki renkli görüntülere danslar ve müzikler eklendi. Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi ritim grubu sahnedeki gösterisi ile büyük beğeni aldı.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl tarafından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a ÇYDD Silivri Şubesi’nin çay bahçesinde 10. Türkan Saylan Çocuk Şenliği'ne katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

 

Büyük bir katılımın olduğu 10. Türkan Saylan Çocuk Şenliği’ne 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın coşkusu karıştı.


24.04.2018