ÇYDD sorunun değil çözümün parçasıdır

cydd-sorunun-degil-cozumun-parcasidir ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr.Ayşe Yüksel, Gebze Şubesi’nin konuğu oldu.

ÇYDD sorunun değil çözümün parçasıdır


ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr.Ayşe Yüksel, Gebze Şubesi’nin konuğu oldu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi, ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr.Ayşe Yüksel ve Türkiye’nin ilk kadın İlahiyat Profesörü Neda Armaner’i  ağırladı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Gebze ÇYDD’li öğrenci, üye ve gönüllülerle Gebze Öğretmen Evi’nde düzenlenen kahvaltıda buluştu.
Yüksel, öğrencilere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kuruluş aşamasından bugüne kadar kaydedilen yolu, karşılaşılan zorlukları ve alınan başarıları anlattı: “1989 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Aysel Ekşi, 2. Başkan Prof. Dr. Türkan Saylan, üyeler Prof. Dr. Aysel Çelikel, Prof. Dr. Necla Arat, Dr. Tüten Ang ve Birnur Özümert’ten oluşan geçici yönetim kurulu  ile göreve başladı.

1990 yılında Prof.Dr. Türkan Saylan genel başkanlığa seçildi. Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla kurulan  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  sorunların  değil, çözümün bir parçası olmayı ilke edinmiştir.”

HÜZÜNLENDİRDİ 
Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın  Lepra ve ÇYDD serüvenini de anlatırken duygulandırdı. Anadolu’nun ücra köşelerinde Lepralı hastaların ve ailelerinin, kız çocuklarının hayatlarını dönüştürmek, eğitim almalarını sağlamak için verdiği mücadeleyi dikkatle dinlerken hüzünlenen öğrenciler  ÇYDD öğrencisi olmaktan gurur ve  mutluluk duyduklarını belirtti.

KADININ EĞİTİMİ ANLATILDI

Öğleden sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi binasında devam eden programda, Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel üye ve gönüllülerle buluştu. Türkiye’nin ilk kadın İlahiyat Profesörü Neda Armaner’de bu buluşmaya katılarak, Ayşe Yüksel ile birlikte kadının eğitiminin önemini, ÇYDD’nin kuruluş aşamasından bugüne ulaştığı çocukları, Türkan Saylan’ın ve ÇYDD’nin eğitimli gençler yetiştirebilmek için yaptıkları projeleri anlattı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi’nin çalışmalarını ilgiyle ve mutlulukla takip ettiğini belirten Yüksel, ”Gebze şubemizin çalışmalarını titizlikle , - miş gibi değil de nitelik katarak yaptığını görmek bizleri oldukça mutlu ediyor.” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi Başkanı Nurcan Çınar “Ülkemize ayrı ayrı büyük hizmetleri bulunmuş sayın profesörlerimize hem ziyaretlerinden hem de bize aktardıkları bilgilerden ve deneyimlerden dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Ciddiyetle ve şevkle yürüttüğümüz çağdaş, laik, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacak ve yaşatacak çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi için tüm gayretimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.


10.12.2019