ÇYDD sevgisine salon yetmedi!

cydd-sevgisine-salon-yetmedi 21 Şubat 1989 tarihinde kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 30. yılını Kadıköy Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla kutladı.

ÇYDD sevgisine salon yetmedi!

21 Şubat 1989 tarihinde kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 30. yılını Kadıköy Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla kutladı.

Sunuculuğunu ÇYDD’nin burslu öğrencilerinden Şilan Onay ve Çağlar Akay‘ın yaptığı kutlama programının açılış konuşmasını ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr. Aysel Çelikel yaptı.

ÇYDD’nin kurucularından olan Aysel Çelikel konuşmasında ÇYDD’nin nasıl kurulduğunu kendi tanıklığı ile anlattı. Kuruluş amacının çağdaş değerleri korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını savunmak olduğunu söyledi. ÇYDD’nin ilk kurucuları, kurucu başkan Prof. Dr. Aysel Ekşi, Prof. Dr. Necla Arat, Prof. Dr. Türkan Saylan ve Prof. Dr. Aysel Çelikel olduğunu hatırlattı.

ÇYDD kurulduktan sonra birçok projeye imza atarak ülke çapında önemli işlere imza attı. Öğrencilere burs verilmesi, çeşitli nedenlerle okula gidemeyen kız çocuklarının okula gitmesinin sağlanması, okul, yurt yapılması, birçok eğitim projesine imza atılması ÇYDD’nin önemli projeleriydi.

Aysel Çelikel, ÇYDD’nin de maruz kaldığı Ergenekon dava süreçlerinin ÇYDD’ye zarar verdiğini söyledi. Türkan Saylan’ın bu süreçte çok yıprandığını ve zaten var olan sağlık sürecinin kötü etkilendiğini ve Türkan Saylan’ı bu süreç sonunda kaybettiğimizi belirtti. ÇYDD’nin bağışçıları ve sevenleri sayesinde varlığını büyüyerek sürdürdüğünü, yılmadan kuruluş ilkeleri doğrultusunda yoluna devam ettiğini söyleyen Çelikel, Eğitim evleri, mentörlük, kodlamaca gibi birçok yeni projelerle çağdaşlaşma yolculuğuna devam ettiğini de ekledi. Aysel Çelikel’in konuşması salonda ayakta alkışlandı.

30. YIL BELGESELİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Aysel Çelikel’in konuşmasından sonra ÇYDD’nin burslu öğrencilerinden Musa Bölükbaşı‘nın hazırladığı “Umudun Yüzü” adlı ÇYDD tanıtım belgeseli izlendi.

Belgesel sonrası yine ÇYDD’nin burslu öğrencilerinin oluşturduğu “Çağdaş Trio” grubu konser verdi. Grubun üyeleri, Dilan Azad – Çello / Nurevşan Kırçiçek – Flüt / Altuğ Özşekerci – Gitar idi.

Çağdaş Trio’nun konseri sonrasında Grup Gündoğarken sevilen şarkılarıyla sahne aldı. Grup Gündoğarken konseri ile kutlama programı tamamlandı.

Kutlama programına katkı sunanlara ÇYDD yönetimi tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

Haber-Fotoğraf-Video: Nasuh Bektaş


25.02.2019