ÇYDD ŞEBNEM ZİLELİ KONUKEVİ VE TİCARİ İŞLEYMESİ

cydd-sebnem-zileli-konukevi-ve-ticari-isleymesi ÇYDD Çanakkale Şubesi Şebnem Zileli Konukevi ve Çydd Çanakkale Şubesi Ticari İşletmesi Açıldı

Sevim - Şahin ZİLELİ ailesinin rahmetli kızları Şebnem ZİLELİ anısına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışladıkları evleri 20 Mart 2018 salı günü ZİLELİ ailesi, Çanakkale CHP Millet Vekili Muharrem ERKEK, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, ÇYDD Üye ve gönüllüleri ve Çanakkale halkının katılımıyla ''Şebnem Zileli Konukevi'' adıyla açıldı. Aynı gün ÇYDD Çanakkle Şubesi Ticari İşletmesi çalışmalarına aynı binada başladı. Açılışta konuşma yapan ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ şunları söyledi.

Değerli konuklar, bugünde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şebnem Zileli Konukevi ve ÇYDD Çanakkale Şubesi Ticari İşletmesinin açılışında bizleri yalnız bırakmayarak onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ederiz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı gençler yetiştirmek amacıyla 29 yıldır Üniversite, Lise ve İlkokul öğrencilerinin eğitimi – kişisel ve sosyal gelişimleri konusunda çok sayıda projeler yürütmüştür. Kamu yararına çalışan bir dernek olan ÇYDD halen benzer konularda güncellenmiş projelerle faaliyetine devam etmektedir. Bu konuda bugüne kadar sürdürülen çabalar sonucu ÇYDD halkımız nezdinde en güvenilir, itibarlı sivil toplum örgütü olmuştur. Bu kapsamda Derneğimize hizmet veren yöneticiler, derneğimizin saygın üyeleri, gönüllüleri ve gençlerine şükran borcumuzu ifade etmek isterim.

Değerli konuklar Çanakkale Şubesi olarak Çağdaş insan yetiştirerek, çağdaş topluma ulaşma hedefleri kapsamında ve özellikle kızlarımız konusunda pozitif ayrımcılık yaparak onlara eğitimde, toplumsal yaşamda fırsat eşitliği yaratmanın çabası içerisindeyiz.

2016 yılında KURT - TATARAĞASI ailesi tarafından vefat etmiş olan kızları adına şubemize bağışlanan DİLA KURT EĞİTİMEVİ’ne ek olarak, bugün de Çanakkale’mizin tanınmış ailelerinden Sevim- Şahin ZİLELİ tarafından rahmetli kızları adına derneğimize bağışlanan bu binanın, ailenin onayı ve şubemiz yönetim kurulu üyelerimizin kararı ile “ŞEBNEM ZİLELİ KONUKEVİ” olarak kullanılması kararlaştırılmıştır.

Üniversiteli kızlarımıza, uygun olduğu takdirde çocuklarını ziyarete gelen ailelerine, diğer şubelerimizden gelen tüm ÇYDD üye ve gönüllülerine yönelik olarak Ticari İşletmemiz bünyesinde barınma hizmeti verecek olan “ŞEBNEM ZİLELİ KONUKEVİ” nin, ihtiyacı olan, başarılı gençlerimizin gelecekteki umut ışığını yakma hedefini gerçekleştirmek, başarılarını daha da artırarak topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerine önemli katkılar sunacağı inancındayız.

ZİLELİ ailesinin kızları ŞEBNEM ZİLELİ anısına saygıdeğer düşünce ile yaptıkları bu paylaşım, Derneğimiz, Gençlerimiz ve Çanakkale halkı tarafından takdirle karşılanacak örnek alınması gereken ulvi bir yaklaşımdır.

Derneğimiz bugüne kadar olduğu gibi, üyelerinin, gönüllülerinin ve çalışmalarımıza devamlı destek olan siz Çanakkale’li halkımızın güveninin yarattığı motivasyon ve sinerji ile düzenlediği ŞEBNEM ZİLELİ KONUKEVİ çağdaş bir anlayışla hizmet verecektir. Bu bina ile ŞEBNEM kızımızın adını sonsuza kadar yaşatmaya çalışacağız. Aynen DİLA KURT’ta olduğu gibi ŞEBNEM ZİLELİ’de yaşamında gönül verdiği ÇYDD ailesi tarafından saygıyla, sevgiyle anılacaktır.

Aynı zamanda bu binada faaliyet gösterecek olan ÇYDD Çanakkale Şubesi Ticari İşletmemiz ise yine tüm etkinliklerini sizlerin de destekleriyle çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için kaynak yaratma amacıyla kurulmuştur.

Paylaşmanın en büyük mutluluk olduğu, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve başarılı kız öğrencilerinin önünün açılmasına olanak yaratacak bu projeyi yaşama geçirmemizi sağlayan ZİLELİ ailesine, ZİLELİ ailesi adına bizlere yardımcı olan Sayın Sevgi GEZEN Hanımefendiye, Konukevimizin düzenlemesine katkıda bulunan bağışçılarımıza, düzenlenmesinde çok büyük emekleri olan Şube ve Şirket Yönetim Kurulu Üyelerime, Mali Müşavirimiz Sayın Ersan CEBERUT beye, proje ve ruhsat çalışmalarında desteklerini gördüğümüz Çanakkale Belediyesi çalışanlarına adına Belediye Başkanımız Sayın Ülgür GÖKHAN beye, bizleri sürekli motive eden ve açılışımıza gelerek bu onuru bizlerle paylaşan siz değerli ÇYDD ailesine teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz.

Saygılarımla

Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ

Çanakkale Şube Başkanı


21.03.2018