ÇYDD olarak Adalet nöbetindeyiz!

cydd-olarak-adalet-nobetindeyiz Gezi direnişinin yıldönümünde olduğumuz şu günlerde, 9 yıl önce dile getirdiğimiz gibi bugün de adalet ve eşitlik istiyoruz. Güzel yurdumuzda barış ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz.

Taksim’in merkezindeki tek yeşillik alanı savunmak için başlayan bu mücadele, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan insanların yüreğinde umut yaratmıştır. Barışçıl ve demokratik tepki bir haktır, yurttaş olmak gerektiğinde muhalefet etmeyi de gerektirir.

9 yıl önce Gezi Parkında toplanan insanlar tarihimizin en meşru ve en aydınlık toplumsal hareketlerinden birini gerçekleştirdi.  Yakın zamanda gezi davasında verilen karar ise bütünüyle hukuksuzdur. Demokratik ve barışçıl eylemler çağdaş dünyada suç sayılamaz. Bu kararla ülkenin çağdaş, aydın, ilerici, Atatürkçü yurttaşlarına bir gözdağı verilmeye çalışılıyorsa bilinsin ki bu asla gerçekleşmeyecek.

1922’de yurdu düşman işgalinden kurtaran, 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve sonrasında devrimleri gerçekleştiren büyük Atatürk’ün evlatları olarak onun açtığı yolda, gösterdiği hedefe yürüyen bizler korkmayız, yılmayız.

Derneğimiz, kararın verildiği gün açıklama yaparak söz konusu kararın hukuka aykırı olduğunu belirtmiştir.

Bizler bugün burada olmakta sadece hukuksuz karara karşı çıkmıyoruz; cumhuriyetimize, laikliğe, hukukun üstünlüğüne, eşitliğe, demokrasiye sahip çıkıyoruz. Güzel yurdumuzda barış ve kardeşlik içinde hukuk güvencesi altın yaşama isteğimize sahip çıkıyoruz. Ulusal sınırlarımız içinde demografik yapımız ve kültürümüz bozulmadan, yurttaşlık kavramının sorumluluğunu ve değerini hissederek yaşama arzumuza sahip çıkıyoruz.

Başka yolumuz da başka yurdumuz da yoktur. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 33 yıldır yaptığı gibi Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine erişmek için Türkiye’de çağdaş yaşamı, çağdaş bireyi, çağdaş toplumu, demokrasiyi savunmaya devam edecektir.


01.06.2022