ÇYDD Kardelen Buluşması Etkinliği Gerçekleştirdi

cydd-kardelen-bulusmasi-etkinligi-gerceklestirdi ÇYDD, Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları başlıklı özel bir etkinlik düzenledi.

Eğitimde fırsat ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdüren ÇYDD, Türkan Saylan'ın 100 bin kız öğrenciye burs verme hayalini Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirmenin mutluluğuyla, fikir öncüsü Prof. Dr. Türkan Saylan'ın anısını yaşatmak ve kız çocuklarının başarıya giden yolculuklarını paylaşarak topluma umut vermek amacıyla Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları başlıklı özel bir program düzenledi.
 
 
Prof. Dr. Türkan Saylan'ın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan kabri başında düzenlenen tören ile başlayan programda ÇYDD bursiyeri olan kız öğrenciler Türkan Saylan’ı saygıyla anarak konuşma gerçekleştirdikten sonra Türkan Saylan’ın kabrine çiçek bıraktılar.
 
 
Anma töreni sonrasında program, Levent’te bulunan İş Sanat Kültür Merkezi’nde devam etti.  Sunuculuğunu Gazeteci Özlem Gürses’in üstlendiği programa; ÇYDD’nin mezun ve bursiyer öğrencileri, ÇYDD Genel Merkez ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇYDD gönüllüleri ile kız çocuklarını okutma projelerinin bağışçıları katıldı.
 
 
ÇYDD'nin eğitimde cinsiyet ve fırsat eşitliğini sağlama amacıyla geliştirdiği projeler ile yıllardır sürdürdüğü çalışmaların başarısını yansıtan programın açılış konuşması, ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel tarafından gerçekleştirildi. Sonrasında ise eğitimlerini tamamlayıp öğretmen, sağlıkçı, sanatçı, yönetici, gazeteci, sosyal bilimci, hukukçu, akademisyen, bilim kadını ve mühendis olan geçmiş dönem ÇYDD bursiyeri öğrencilerin başarı hikayelerini anlattıkları oturumlar düzenlendi. Programın son bölümünde ise Gazeteci Yazar Ayşe Kulin, Gazeteci Yazar Demet Cengiz ve İletişim Yöneticisi Sibel Asna’nın konuşmacı olarak katıldığı; eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik görüşlerin paylaşıldığı "Çağdaş Türkiye'nin Gelecek Güvencesi Türkan Saylan'ın Kızları" başlıklı panel düzenlendi.
 
Program, tüm katılımcıların 100. Yıl Marşı’nı seslendirmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 


09.10.2023