ÇYDD Genel Merkezi ve Tüm Şubelerinden Duyuru

cydd-genel-merkezi-ve-tum-subelerinden-duyuru Ana muhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan, hain ve vahim sonuçlar doğuracak olan saldırıyı Türkiye’mizin bütünlüğüne yapılmış bir saldırı olarak lanetliyoruz.

Ana muhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan, hain ve vahim sonuçlar doğuracak olan saldırıyı Türkiye’mizin bütünlüğüne yapılmış bir saldırı olarak lanetliyoruz.

 

Saldırının, İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’nun düzenlediği, milyonların gönüllü olarak katıldığı muazzam mitingin başlama saatine zamanlanmış olması, vahim sonuçların doğmasının planlandığını göstermektedir. Bu nedenle saldırıyı hain ve alçakça olarak nitelendiriyoruz. Milleti birbirine kırdıracak ve bu planlı saldırıyı önemsizleştirecek siyası söylemleri kınıyoruz.

 

Bu büyük çaplı provokasyonun, daha önce yaşadığımız olaylarla benzeşmesi ne kadar büyük bir tehlike atlattığımızı gösteriyor. Siyasetçilerimizin bu olaydan önemli dersler alacaklarını, toplumu tahrik edecek sözlerden ve davranışlardan sakınmalarını bekliyoruz.

 

Bu provokasyonu planlayanlara; vatan sevgisinin, duygusal bir milliyetçilikle birleşen şiddet hareketleriyle ilgili olmadığını, aksine akılcı, milliyetçi bir yurt sevgisiyle ilgili olduğunu söylemek istiyoruz.

 

Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve topluma büyük geçmiş olsun derken, bu tehlike oyunun toplumu daha da birleştireceğine inanıyoruz.


22.04.2019